Sorin Lavric (AUR) despre cum a ajuns o adeptă a ideologiei de gen în fruntea listei PSD-PNL pentru europarlamentare

Sorin Lavric
Sorin Lavric

După ce Alianța PSD-PNL a anunțat că va deschide lista pentru alegerile europarlamentare cu o angajată a Comisiei Europene, chiar șefa reprezentanței acestei instituții bruxelleze la București, e vorba de ilustra necunoscută Romona Chiriac, aceasta a și anunțat că a solicitat suspendarea din activitate de la CE.

Despre ce o recomandă pe Ramona Chiriac pentru a deschide lista PSD-PNL ne vorbește Sorin Lavric, senator AUR:

„Ramona Chiriac va deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare. O ilustră anonimă se pomenește cocoțată în vârful unei ierarhii pentru ocuparea căreia alți pretendenți și-ar vinde sufletul. Cum  a ajuns în această postură o necunoscută căreia nu-i poți pune în dreptul numelui nici un detaliu memorabil?

Să fi fost meritul care a urcat-o pe scara electorală? Întrebarea e stupidă. Ce merit poate să aibă o ființă care nu s-a remarcat prin nimic? A trebuit să răscolesc internetul spre a afla motivele grație cărora doamna cu pricina a nimerit într-o ascensiune fulminantă. Este apropiata președintelui Johannis și deopotrivă o adeptă severă a „valorilor europene”, dovadă masteratul în ideologia de gen, alături de aplombul cu care sprijină plaga LGBT. Avem de-a face cu o sufragetă de ultimă generație, neclintită în devoțiunea pentru cauza feministă. Pe deasupra, e șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. E limpede, femeia s-a născut sub o providență fericită, simțind fără greș încotro bate vântul.

Din păcate pentru ea, vântul va împinge mezalianța PDS-PNL într-o vrie cu neputință de redresat. Ghilotina care va reteza această alianță contra-natură va purta numele Ramonei Chiriac. Căci e uimitoare umilința cu care liderii PSD-PNL înghit fără să crâcnească orice poamă umană pe care o propune președintele. Să faci sluj în fața unei mediocrități patente, cum timp de un deceniu ne-a dovedit Johannis că este, să rabzi văzând cum colegii sunt mutați ca pe popice  de pe o listă pe alta, iată ce înseamnă condiția de țuțări ascultători. Mă întreb cât de supărător ar trebui să fie renghiul pe care președintele li l-ar juca pentru care răbdarea să le ajungă la capăt”.

Câte ceva despre Ramona Chiriac

Despre începutul ascensiunii Ramonei Chiriac aflăm de pe g4media.ro: În anii 2000, a fost șefa de cabinet a prefectului PNL Gabriel Berca. Ea l-a urmat la București, după ce acesta a fost numit secretar general în Guverul Tăriceanu, ocupând funcția de șefă de cabinet, potrivit presei locale. Ulterior, Berca a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Chiriac a absolvit studii europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din România. Deține două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

Ramona Chiriac a fost consul general al României în Munchen din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008.

Însă surpriza vine din altă parte. Iată ce scrie Cătălin Tache pe asi-romania.ro:

„Iar înainte de a relua dezvăluirea noastră din ianuarie 2022, devenită ”breaking news” în martie 2024, subliniem că treaba noastră nu este decât să dezvăluim existența acestui raport contrainformativ. Iar a altor structuri să verifice aceste ”borne”. Nu de alta, dar după ce nu mai este întâlnire internațională la care România să nu fie tratată pe față drept ”Colonia”, ”al 51-lea stat” și tot așa, ar fi păcat acum ca Guvernul să defileze la alegerile europarlamentare fie și cu cea mai mică suspiciune de implicare a unor alți ”factori externi” în oricum debila noastră clasă politică. Mai ales că, dacă României i se va pune și eticheta de ”sluga AIVD-ului olandez”, aceasta nu ar face decât să întărească legendarea că nici Klaus Werner Iohannis nu este decât ”iepurele” lui Mark Rutte în cursa pentru șefia NATO.

”Experimentul implementării primei femei președinte pentru ”Colonia” România încă se află în grafic, deși se pot constata întârzieri notabile. Numai că, scăpați de povara americană după ce Administrația Biden nu mai pare la fel de decisă să le facă zile fripte partenerilor europeni, înalții comisari de la Bruxelles au șters din nou praful de pe proiectul de țară destinat României. Cel care prevede o femeie președinte pentru viitorul mandat de la Palatul Cotroceni. Și chiar dacă până în 2024 mai este ceva vreme, emisarii Comisiei Europene au turat deja motoarele pentru pregătirea acestui deziderat progresist. Astfel că, la fel cum s-a întâmplat până acum și în ultimii ani, lobby-ul deșănțat a început prin ”strângerea șurubului” ideologic la adresa autorităților politice de la București. Opinia publică urmând a fi pusă la curent ultima. Și doar atunci când ”dinamica operativă ” o va impune. Astfel că asupra Administrației Prezidențiale, Palatului Victoria, Ministerului Afacerilor Externe și serviciilor secrete a fost deja declanșată o amplă operațiune de promovare a numelui ales pentru a beneficia de ”culoarul” necesar accederii în lupta prezidențială. Numai că, surpriză, nu mai este vorba de Laura Codruța Kovesi!

A participat la numeroase cursuri de formare profesională și seminarii internaționale în domeniul afacerilor consulare, afacerilor europene, politicii de Securitate, cu accent deosebit pe democrație și statul de drept, migrație și comunicare instituțională, în cadrul unor instituții academice și de formare profesională de elită, cum ar fi Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall (Germania), Institutul Raul Wallenberg (Lund, Suedia), Ministerul Afacerilor Externe din Haga, Olanda, Academia pentru Formare Politică (Tutzing, Germania), Organizația Internațională a Francofoniei, OSCE – ODIHR și Serviciul European de Acțiune Externă al Uniunii Europene.

Avertisment din ianuarie 2024!”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.