sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăȘeful delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica: Echipa lui Cioloș pune...

Șeful delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica: Echipa lui Cioloș pune piedici României la Bruxelles

-

Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, o acuză pe Ramona Strugariu și pe colegii ei eurodeputați ai partidului condus de Dacian Cioloș că „acționează cu premeditare și consecvență împotriva intereselor esențiale ale României și ale românilor”.

„Am reușit, împreună cu Victor Negrescu, să obținem sprijinul Grupului S&D și al altor familii politice din Parlamentul European pentru a avea condiții de acordare a fondurilor UE adaptate contextului războiului din imediata noastră vecinătate, crizei energetice și riscului crizei alimentare globale.

Asta e vestea bună pentru români: datorită amendamentului nostru la Regulamentul RepowerEU, aceste fonduri pot ajunge mai repede, acolo unde e mai multă nevoie de ele. Flexibilizarea și adecvarea la realitatea atât de presantă nu înseamnă câtuși de puțin evitarea reformelor – cum susține, fără temei, Ramona Strugariu. Aici e vestea rea pentru ea și colegii ei de partid: încercarea lor de a capitaliza electoral, cu orice preț, chiar și acela al sabotării propriei țări, nu mai ține nici la Bruxelles, nici la București”, a declarat Dan Nica, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Liderul europarlamentarilor PSD subliniază că toți reprezentanții României ar trebui să susțină, la votul din plen, programat peste două săptămâni, modificarea regulamentului UE ce va permite accesarea rapidă și eficientă a fondurilor europene de către statele membre afectate de consecințele războiului și de criza prețurilor la energie.

„A vota împotriva acestui amendament – așa cum au făcut, în comisia de specialitate, membrii Renew, instigați de europarlamentarii Reper – înseamnă a-i condamna pe români la dificultăți majore, în perioada imediat următoare, care se anunță extrem de complicată”, a punctat Dan Nica.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...