Premierul Ciucă, veste pentru românii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice: Putem să ridicăm până la 3 miliarde de lei suma alocată

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că sunt fonduri pentru românii care cer finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice și a cerut simplificarea procedurilor în acest sens. „Avem fondurile necesare și, în acest sens, putem să ridicăm până la 3 miliarde de lei suma alocată pentru acest proiect”, a anunțat șeful Executivului.

„Una dintre problemele importante și obiectivele asumate la nivelul guvernului este cea legată de gestionarea crizei energetice. Au fost întreprinse o serie de măsuri. Una dintre ele este cea care vizează instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor indiividuale. Am discutat cu domnul Tanczos care ar fi măsurile pe care le putem lua la nivelul guvernului astfel încât să asigurăm accesul cât mai multor gospodării la acest program. Avem fondurile necesare și, în acest sens, putem să ridicăm până la 3 miliarde de lei suma alocată pentru acest proiect. Am înțeles că discutăm de aproximativ 150.000 de gospodării care pot să acceseze programul”, a declarat premierul Nicoale Ciucă.

De asemenea, premierul i-a cerut ministrului Mediului „să aibă în vedere evitarea birocraţiei excesive, pentru ca procesul să se deruleze oportun şi să nu mai ajungă ca la finalul de an să se aglomereze toate aceste activităţi birocratice şi absolut nefolositoare care nu ajută cu nimic, nici pe ei nici pe cetăţeni”.  

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.