PNL nu se lasă, deşi România e în aer: Cîţu premier!

Secretarul general al PNL Dan Vîlceanu a declarat vineri, înainte de ședința liberalilor, că „Florin Cîțu trebuie să rămână premier”.

„Aș vrea să fie foarte clar principiul: guvernarea se face în jurul PNL, iar premierul și miniștrii sunt deciși de PNL și de nimeni altcineva. Dacă mă întrebați pe mine personal, nu. Florin Cîțu trebuie să rămână premierul nostru. Nu trebuie să se schimbe. Am avut un Congres acum două săptămâni jumate. Florin Cîțu este președintele PNL și înțeleg dorința celor de la USR de a destabiliza PNL, dar nu se va întâmpla asta”, a spus Dan Vîlceanu.

Guvern în jurul PNL

Liberalii ar putea să înainteze o propunere de premier şi să renunţe la Florin Cîţu, pentru a se ajunge la o înţelegere în cadrul coaliţiei, iar Dacian Cioloş să renunţe la mandatul de premier desemnat. Este una din variante, dar cu sprijin foarte subțire în PNL care în continuare marșează pe ideea ca șeful de partid să fie și premier.

Unii din PNL ar fi dispus să înainteze altă variantă de premier liberal, precum Dan Vîlceanu sau Lucian Bode, prima şansă având-o însă Bode. Condiţia este ca USR să renunţe la Dacian Cioloş premier desemnat şi să se refacă coaliţia în jurul Partidului Naţional Liberal.

CITEŞTE ŞI: Cîţu, cerere FULGER către USR: Retrăgeţi-l pe Cioloş! Coaliţia se reface în jurul PNL

Astfel, Cioloş ar trebui fie să renunţe la mandat, iar preşedintele Klaus Iohannis să vină cu o nouă propunere de premier, de la PNL, sau USR să meargă mai departe cu varianta unui guvern minoritar, cu Dacian Cioloş premier, care va pica la votul din Parlament. După respingerea propunerii, preşedintele va înainta o nouă propunere de premier, de la PNL.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.