Ministrul Muncii: În România se vorbește prea puțin despre violența și hărțuirea la locul de muncă

Simona Bucura Oprescu foto: Facebook

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, spune că în România se vorbeşte prea puţin despre violenţa şi hărţuirea la locul de muncă și că femeile se confruntă cel mai des cu aceste comportamente.

„În România se vorbește prea puțin despre violența și hărțuirea la locul de muncă, fenomene care nu ar trebui să-și găsească locul într-o societate în care ne dorim să trăim, să muncim și să ne creștem copiii. Mai grav este faptul că, din păcate, femeile se confruntă cel mai des cu aceste comportamente”, a scris Simona Bucura, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, ratificarea Convenției este un obiectiv pe care și l-a asumat și care reprezintă efortul comun al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Familiei, Tineretului și Egalitățiii de Șanse și al partenerilor sociali.

„Vom consolida colaborarea cu sindicatele, dar și cu ONG-urile prezente în zona de protecție a drepturilor femeilor și egalitate de șanse între femei și bărbați, iar un prim calendar comun de lucru a fost fixat astăzi. Ne dorim ca ratificarea să aibă loc până la finalul acestui an, iar în perioada imediat următoare ratificării să fie finalizată legislația națională privind aplicarea tuturor prevederilor convenției”, a precizat ministrul Muncii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.