Maia Sandu: Rusia pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova

Maia Sandu FOTO: Captură Youtube
Maia Sandu FOTO: Captură Youtube

Maia Sandu avertizează, la câteva zile după ce liderul de la Kiev a declarat că Rusia vrea să distrugă Republica Modolva, că se pregătește o lovitură de stat. „În realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale, cum ar fi formațiunea Șor”, afirmă președintele R.Moldova.

„Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară camuflați în civili care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat președintele Maia Sandu. 

Potrivit sursei citate, documentele trimise de partea ucraineană mai denotă că la organizarea loviturii de stat vor fi implicate grupări criminale din țară, precum formațiunea pro-rusă Șor, persoane din anturajul oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, dar și cetățeni străini, între care din Rusia sau Belarus. 

„Materialele conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru. În realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale, cum ar fi formațiunea Șor și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute pentru legăturile lor cu Plahotniuc”, a mai spus Maia Sandu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.