Legea pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților

Legea pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților. Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat mulțumit și a spus că se vor găsi bani pentru majorări. Proiectul a fost aprobat în Camera Deputaților cu 192 de voturi „pentru”.

Pensiile se vor mări în 2024 de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8% și prin recalculare de la 1 septembrie, a explicat premierul.

„Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu CE în ceea ce privește scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creșterea pensiilor românilor până în anul 2070. Sunt 4,8 milioane de pensionari în România. 80% au sub 3.000 de lei, 60% au sub 2.000 de lei. Statul român trebuie să asigure această resursă. Sunt ferm convins că vom găsi toată suma când vom veni cu Legea bugetului”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Ca liberali, vrem ca seniorii României să aibă nivelul de trai pe care îl merită, după o viață de muncă. Întotdeauna am susținut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilității oricărei creșteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori – de la 1265 lei, la 1785 lei”, a transmis Nicolae Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.