Lavric: În mod neașteptat, CNCD a fost de partea normalității

Sorin Lavric
Sorin Lavric

O sesizare împotriva unei tipografii, care a refuzat printarea unor afișe care conțineau mesaje despre violența împotriva comunități LGBT, a fost respinsă de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Ca unul care am pledat pentru desființarea CNCD, pe care îl consider o instituție de cenzură, nu credeam ca vreodată să fiu de acord cu o decizie luată de membrii ei.

Este vorba de hotărîrea prin care se dă câștig de cauză directorului tipografiei din București, cel care a refuzat să tipărească 500 de afișe în al căror conținut se făcea reclamă unui marș LGBT.

Colegiul CNCD și-a motivat decizia invocînd libertatea de conștiință. Dacă de fiecare dată când iau o hotărâre, cei din CNCD și-ar sprijini argumentația pe libertatea de expresie și de conștiință, atunci nu aș mai fi atît de înverșunat în dorința de a-i desființa.

Activiștii LGBT s-au obișnuit ca orice inițiativă a lor, oricît de obraznică și de nefirească ar fi sub unghiul moralei colective, să fie întîmpinată cu o toleranță mergând până la timiditate lașă. Dar iată că acum acești cverulenți (certăreți) LGBT, au fost trași de urechi tocmai de instituția de la care așteptau un ajutor necondiționat. În mod neașteptat, CNCD a fost de partea normalității.

Le doresc membrilor din colegiul CNCD ca discernămîntul lor să nu cedeze în fața aberațiilor ideologice”, a declarat Sorin Lavric, senator AUR. 

„Mi s-a părut că mă discriminează pe mine”

Oana Dorobanțu, activistă pentru drepturile persoanelor LGBT, a vrut să printeze 500 de afișe pe care să le împartă la marșul pentru siguranță femeilor, a relatat anul trecut site-ul știrileprotv.ro

Inițial, tipografia îi făcuse o ofertă, însă după ce a transmis pe mail conținutul ce urma să fie printat, a primit un răspuns în scris prin care era anunțată că operatorul refuză să printeze pliantele.

Reprezentanții tipografiei au invocat motive ce țin de libertatea conștiintei, spunând că nu vor să promoveze astfel de mesaje.

Managerul tipografiei a motivat refuzul pe considerente legate de libertatea de conștiință:  „Atunci când am verificat textul respectiv, și cărei comunități se adresează, mi s-a părut că mă discriminează pe mine, în sensul că contravine principiilor morale și creștine pe care noi le avem atât în viața personală cât și în viața de business, după care ne conducem afacerea. Nu dorim ca numele nostru să fie asociat cu acțiunile acestei comunități”.

.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.