Iohannis, reacție în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc: Solicit pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați!

Preşedintele Klaus Iohannis a reacționat în cazul tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit sub dărămâturi și alți trei au fost răniți. „Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”, a afirmat șeful statului.

Un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, iar patru elevi, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoși de sub dărâmături. Din păcate, unul dintre ei a decedat.

„Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică. Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”, a transmis președintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Din primele date, clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.