Iohannis a plecat în turneul din America de Sud cu aceeași aeronavă cu care a fost în Japonia și Singapore

sursa: Boarding Pass

Președintele României a plecat luni dimineață, de la ora 10.15 spre Brazilia, din Constanța, cu aceeași aeronavă Boeing 737 cu care s-a deplasat și în Singapore și Japonia, notează BoardingPass pe pagina de Facebook.

„Președintele României zboară în Brazilia, Argentina și Chile tot cu un avion închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet. Avionul este același cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configurație BBJ. Decolarea de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța a avut loc luni, 17 aprilie 2023, la ora 10:15. Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanța până în Brazilia. Așadar, cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare) sau o țară din nord-vestul Africii”, a scris Boarding Pass în postarea de pe Facebook.

Potrivit Administrației Prezidențiale, preşedintele Klaus Iohannis va face vizite oficiale în Brazilia, Chile şi Argentina, în perioada 18 – 26 aprilie, obiectivul fiind ”relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial”.

Vizita în Brazilia este prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani, iar cea în Argentina este prima vizită la acest nivel în ultimii 30 de ani.

În Chile, Iohannis va dona Muzeului Memoriei şi al Drepturilor Omului din Santiago de Chile un set de documente diplomatice de arhivă privind salvarea unui număr mare de evrei de către consulul chilian Samuel de Campo, activ la Bucureşti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum ăi copii ale documentelor referitoare la refugiaţii chilieni evacuaţi de autorităţile române şi primiţi în România, după lovitura de stat din 1973, care a fost urmată de o etapă sângeroasă în istoria ţării.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.