George Simion către jandarmi: Unde e autorizația de construire pentru palatul ce i se pregătește lui Iohannis?

Foto: MyCTA.ro
Foto: MyCTA.ro

După ce jandarmii i-au spus, marți seara, lui George Simion că protestatarii din fața casei de șapte milioane de euro care i se pregătește lui Klaus Iohannis vor fi amendaţi deoarece nu au autorizaţie pentru manifestaţie, liderul AUR a întrebat unde este autorizaţia de construcţie pentru lucrările care se efectuează în imobil și de ce nu se afişează panoul de construcţie.

„Autorizaţia de construcţie, de dărâmare, de ce faceţi voi aici unde e? (…) Jandarmeria e rugată să se sesizeze, au loc lucrări fără autorizaţie aici, tocmai se pregăteşte un palat, să vedem dacă au autorizaţie de construcţie, atunci le arătăm şi noi autorizaţia noastră”, a afirmat liderul AUR.

La rândul său, candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a spus că această investiţie este făcută „ilegal”.

„Pe lângă imoralitate, ei fac această investiţie ilegal, ocolind legislaţia achiziţiilor publice, împărţind investiţia în mai multe achiziţii mici, în aşa fel încât să nu existe transparenţă şi nimeni să nu vadă cu cine lucrează, câţi bani se achită pentru aceste lucrări şi pentru mobilierul de lux, pe care şi l-a comandat Klaus Iohannis”, a susţinut Enache.

„Jandarmeria apără hoţia”

Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat, marţi seara, un protest împotriva „risipirii banului public”, în faţa fostului sediu al PNL şi ALDE din bulevardul Aviatorilor nr. 86, „viitoarea locuinţă care i se pregăteşte lui Klaus Iohannis”, după cum a susţinut preşedintele AUR, George Simion.

Câteva sute de membri şi susţinători ai AUR, în frunte cu preşedintele George Simion şi cu candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, au scandat „Ruşine să vă fie”, „Afară, afară, cu hoţii din ţară”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Protestatarii AUR au mai scandat „Jandarmeria apără hoţia” şi „PSD – PNL, aceeaşi mizerie”.

O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea fostului sediu PNL din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.

Administraţia Prezidenţială a informat, marţi, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

Ce a uitat să spună Administraţia Prezidenţială este că președintele Iohannis poate solicita o locuință de protocol abia după terminarea mandatului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.