Dmitri Medvedev alocă României regiuni din Ucraina

medvedev si putin
Foto: rbc.ru/

O hartă a Europei, unde cea mai mare parte a Ucrainei aparţine altor state, a fost publicată de  fostul premier și președinte rus, acum vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, pe contul său din Telegram.

În postarea sa, Medvedev susţine că ar exista analişti occidentali – fără a-i nominaliza – care ar vedea în acest fel viitorul stat ucrainean.

Pe una din hărţile publicate de fostul preşedinte rus, şapte regiuni ucrainene sunt trecute la Polonia, una la Ungaria, două la România şi 13 regiuni plus Peninsula Crimeea la Rusia.

Astfel, Ucraina ar rămâne doar cu regiunea Kiev, conform hărţii publicate de Medvedev în ziua în care Ucraina sărbătoreşte, pentru prima oară, Ziua statalităţii.

„Unii analişti occidentali consideră că aşa va fi în realitate”, scrie sub această hartă Dmitri Medvedev.

Urmașul lui Jirinovski

Pe o altă hartă publicată de vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Ucraina este complet restaurată în interiorul graniţelor de până în 2014.

„În creierul afectat de substanţe psihotrope al preşedintelui Ucrainei, a apărut următoarea imagine a viitorului strălucit al ţării sale”, susţine pe un ton ofensator Dmitri Medvedev, despre care unii analişti ruşi, plecaţi în afara Rusiei după declanşarea invaziei, afirmă că este un „demn urmaş” al defunctului lider ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski, celebru pentru afirmaţiile sale controversate.

La 20 iulie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunţat că obiectivele geografice ale „operaţiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina s-au schimbat, precizând că acum nu mai este vorba doar de autoproclamatele „republici populare” Doneţk şi Lugansk, ci şi de o serie de alte teritorii ucrainene.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here