Ciucă, despre majorările propuse de PSD: „Populism care nu are ce căuta în comunicarea cu cetățenii”

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, despre propunerea PSD de a creștere salariului minim și pensiile de la 1 ianuarie 2023. Potrivit acestuia, Guvernul trebuie să ia măsuri care să se bazeze pe „date concrete” și „realitatea bugetului de stat”.

„În acest moment cred că sunt suficient de efervescente discuţiile pe acest subiect. Revin la ceea ce am afirmat anterior. E o distanţă foarte mare de la vorbe la fapte. Cum, de altfel, este distanţă foarte mare de la ceea ce înseamnă a impune sau a comunica, precum este cea de la a face ce trebuie, a fi responsabil şi un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetăţenii ţării. Datoria noastră ca Guvern, a PNL, a PSD, a coaliţiei în ansamblul său este să avem grijă de cetăţenii ţării. Este responsabilitatea noastră de a avea grijă ca cei vulnerabili să resimtă cât mai uşor trecerea prin această perioadă de criză. Cu toţii avem datoria să facem aceste analize, să venim cu ele, să le argumentăm şi, pe baza posibilităţilor existente în visteria Guvernului, fiţi convinşi că vom lua deciziile care se cuvin”, a declarat Ciucă, potrivit News.ro

Premierul Nicolae Ciucă a refuzat să spună dacă-l va sancționa pe ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, care a anunțat majorarea pensiilor și a salariului minim, fără consultarea partenerilor de guvernare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.