Ciolacu, întâlnire cu premierul Ciucă, la Palatul Victoria

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se întâlnește, marți, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a-i prezenta propunerile PSD privind introducerea impozitului progresiv, începând de anul viitor.

Marcel Ciolacu a anunțat că va rămâne un susţinător al impozitării progresive si preciza că este nevoie ca la 1 iunie să fie pregătit un nou set de măsuri fiscale, pentru bugetul pe 2023. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care să le prezinte până la 1 iunie, în condiţiile în care Codul Fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, potrivit News.ro.

Despre majorarea de taxe, Ciolacu a spus că există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că vor mări taxele şi a menţionat că rămâne un susţinător al impozitului progresiv. 

De asemnea, liderul  PSD susține că se va  modifica Codul Fiscal, iar noile măsuri vor fi anunțate cel târziu la 1 iunie pentru ca Legea bugetului pentru anul 2023 să se construiască pe baza noilor modificări.
 
”Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile.

Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung. Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea.

Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here