Cine i-a făcut partid lui Dragnea. Codrin Ștefănescu: Dacă apărea numele nostru sigur aveam probleme

Partidul Alianța pentru Patrie a fost înregistrat oficial la tribunal în 19 mai. Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, sunt fondatorii noii formațiuni politice.

Potrivit datelor înregistrate la tribunal, în 19 mai, cei patru care au înființat partidul lui Dragnea sunt: Valentin Păduroiu, Marin Gheniu, Mariana Gheniu și Anca Maria Loghin.

„Sunt patru oameni normali, simpli care nu au făcut niciodată politică. Nu au făcut politică, nu au fost membri de partid. I-am rugat pe patru oameni normali care îmi sunt prieteni. Doi pensionari care nu au nici măcar cont de Facebook, doi oameni super normali care au înscris acest partid împreună cu avocata Mihaela Angheluș. Am procedat în felul asta pentru a fi siguri că va putea fi înființat partidul acesta. Dacă apărea numele nostru sigur aveam probleme”, a explicat Codrin Ștefănescu, potrivit Hotnews.

Programul politic a Alianței pentru Patrie

Conform programului politic, afișat pe site, noua formațiune politică susține „patria, familia, identitatea și mândria națională, bunăstarea fiecărui român și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român”.

  • „Alianța pentru Patrie” vrea să proiecteze „un model de societate în spiritul mândriei naționale”, model „românesc de conviețuire etnică și confesională, respingând orice act de discriminare a poporului român, indiferent din partea cui ar veni”.
  • Alianța pentru Patrie se adresează, prin întreaga sa activitate politică, tuturor categoriilor sociale, cetăţenilor, care sunt mândri că sunt români și care vor să se implice în salvarea și redobândirea independenței națiunii noastre, prin unirea ideilor, energiilor, aspirațiilor și competențelor în jurul și în slujba valorilor în care credem împreună.
  • Credem în valorile fundamentale care stau la baza civilizației moderne, în dreptul și destinul României și al românilor de a trăi în libertate și prosperitate.
  • Credem în statul social și solidaritatea socială, așa cum sunt definite în Constituția României.
  • Credem în economia de piață liberă, în proprietatea privată, în concurența loială și spiritul antreprenorial românesc.
  • Credem în democrația reală, în libertatea individuală, în justiția liberă și egalitatea în fața legii.
  • ALIANȚA PENTRU PATRIE are convingerea că există cu adevărat o nevoie vitală de a ne construi propriul destin național și de a ne desprinde definitiv şi irevocabil de actualele mentalități politice, care au risipit şi mai risipesc, şi astăzi, puterea și energia națiunii”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.