Certat de Cîţu că a dat buzna la comercianţi, şeful ANPC a răbufnit: Comerţul este liber!

Șeful ANPC
Șeful ANPC Horia Constantinescu a gafat impardonabil FOTO G4Media

Horia Constantinescu, directorul ANPC, a dat declarații cu privire la anchetele desfășurate în ultimele zile, după explozia prețurilor la carburanți și produse alimentare.

Acesta a precizat că ANPC nu poate stabili care este prețul corect, pentru că ”la nivel european, comerțul este liber”.

Directorul ANPC a declarat că nu există momentan concluzii ale anchetei privind prețurile la ulei.

„Aș vrea să fie foarte clar că noi nu putem stabili care este prețul mic, mijlociu sau mare pentru niciunul din produse, pentru că, la nivel european, comerțul este liber. Atâta timp cât informarea este pusă corect și transparent la dispoziția consumatorului, cu siguranță fiecare își asumă cu ce preț va comercializa produsele.

Să nu facem o concluzie cu situația de la momentul sancționării comerțului cu combustibil, pentru că acolo vorbeam de cu totul altceva, iar abordarea a fost total diferită”, a declarat Horia Constantinescu.

Controale

Acesta a precizat că vor fi continuate controalele la comercianții de combustibil și pe zona de produse alimentare.

Directorul ANPC a primit și un „cadou” de la oamenii nemulțumiți de creșterea prețurilor din ultima perioadă. Aceștia i-au trimis un bax de ulei, iar Horia Constantinescu consideră acest gest ca fiind „năstrușnic”.

CITEŞTE ŞI: Cîţu, despre criza alimentelor şi a carburanţilor

„Am stat de vorbă cu piața online care a fost intermediară acestui cadou năstrușnic. Este clar că ar trebui ca astfel de lucruri să nu se poată întâmpla. Sunt situații în care poate alții vor primi cadouri mult mai nepotrivite.

Trebuie să găsim o formulă prin care, printr-un cod transmis prin pretinsul telefon folosit de glumeț, să primească un cod tocmai pentru a avea datele necesare, și aici mă refer la operatorul economic, pentru a putea fi puse la dispoziția autorităților”, a spus directorul ANPC despre cadoul primit.

„Mi-ar fi plăcut măcar să fi primit și niște saci de cartofi și atunci se justifica să gestionăm mult mai bine cei 40 de litri de ulei, dar venind numai uleiul a trebuit să returnez expeditorului”, a adăugat amuzat Horia Constantinescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.