Boloş spune că nu toţi primarii vor primi sporuri pentru implementarea de proiecte cu fonduri europene

Marcel Boloș FOTO: gov.ro
Marcel Boloș FOTO: gov.ro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunță că nu toţi primarii vor primi sporuri pentru implementarea de proiecte cu fonduri europene. Potrivit acestuia, acest sport trebuie să fie „unul care susţine hărnicia” primarilor.

„Da, primarul este cel care este locomotiva accesării de fonduri europene. Ca şi fost beneficiar, pentru că am lucrat 20 de ani în primărie de municipiu, ştiu un lucru foarte clar: fără primar şi implicarea primarului nu există acelaşi ritm de implementare a proiectelor. Echipele de proiect trebuie mobilizate şi ţinute în frâu, dar şi cei care lucrează pe şantiere de asemenea, pentru ca să-şi respecţi termenele şi ca proiectul tău de infrastructură să poată să fie dus la bun sfârşit. Nu este un spor care se acordă pe orizontală la toţi primarii, asta este exclus şi nu sunt de acord cu acest lucru. (…)Apoi, acest spor va fi legat de indicatorii de performanţă. Până acum am avut un mecanism de indicatori de performanţă care ţin cont de numărul de proiecte şi contracte de finanţare pe care le au încheiate, dar încercăm ca aceşti indicatori de performanţă să-i completăm şi cu valoarea acestora şi poate nu ar fi lipsit de interes dacă şi tipologia proiectelor ar fi luată în calcul”, a declarat ministrul Boloș, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, indicatorii de performanţă vor ţine de numărul de contracte de finanţare, valoarea acestor contracte şi tipologia proiectului vor fi prezentaţi în şedinţă de Guvern.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.