AUR face alegeri preliminare pentru candidatul la prezidențiale

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024 va fi validat anul viitor, au hotărât delegații prezenți la congresul extraordinar al AUR. Pe 15 mai 2022 vor avea loc alegerile preliminare, iar pe 16 mai 2023 AUR va valida candidatul la alegerile prezidențiale.

George Simion a anunțat că cei care doresc se pot înscrie până în mai, ulterior urmând să înceapă mai multe dezbateri programate să dureze până anul viitor.

„Candidatul AUR la prezidențiale va fi ales de toți românii, din rândul celor care se înscriu la alegerile preliminare. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînțeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm președintele. (…) Începând cu 16 mai vă propun să incepem seria de dezbateri prezidențiale cu cei care doresc să se înscrie în această competiție”, a declarat George Simion.

Acesta a adăugat că că nu vrea să fie candidatul partidului în alegerile prezidenţiale din 2024 şi a adăugat că AUR va susţine un candidat care va intra în turul al doilea şi va câştiga scrutinul „împotriva candidatului sistemului”.

Decizia a fost validată de Congresul AUR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.