Ambasadorul României în SUA, optimist privind intrarea României anul viitor în programul Viza Waiver

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, susține că este optimist cu privire la o intrare a României anul viitor în programul Viza Waiver.
„Eu sunt foarte optimist că acest lucru se va întâmpla. Sigur, 8,79% pare mare în raport cu cerinţa progamului de a avea o rată de refuz sub 3%, dar există multe alte exemple în istoria programului Viza Waiver, în care state cu cifre mult mai mari ca România, au reuşit să intre în anul următor în program”, a declarat Andrei Muraru.

Potrivit sursei citate, pe lângă rata de refuz mai trebuie implementate şi acorduri bilaterale, iar în cazul ratei de refuz este foarte important numărul celor care solicită viză.
„Chiar dacă România intra în Viza Waiver, nu poţi să urci imediat în avion, trebuie să completezi un formular online (..) SUA păstrează în continuare o procedură simplificată pentru a proteja teritoriul SUA de eventuale intrări a unor persoane certate cu legea sau care au interdicţie de a călători”, a mai precizat Andrei Muraru, potrivit News.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.