Israel: Cabinetul de securitate va lua măsuri pentru a sprijini Autoritatea Palestiniană

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Cabinetul de securitate israelian a discutat o serie de măsuri menite să sprijine Autoritatea Palestiniană, în conformitate cu recomandarea Ministerului Apărării și cu promisiunile făcute de Israel, Statelor Unite, în urma atacului terorist de la Tel Aviv, în care a fost ucis un israelian.

Potrivit Channel 12, aceste măsuri planificate de mult timp nu vor fi anunțate public decât la sfârșitul săptămânii, pentru a atenua lovitura atacului, în care a fost împușcat mortal ofițerul municipal de securitate Hen Amir.

Seria de măsuri ar include revenirea asupra unei decizii de redirecționare a veniturilor fiscale pe care Israelul le colectează pentru Autoritatea Palestiniană către familiile victimelor israeliene ale terorismului, crearea unei noi zone industriale în Tarqumiyah, lângă Hebron, în sudul Cisiordaniei, și prelungirea orelor de deschidere a punctului de trecere a frontierei Allenby cu Iordania.

De asemenea, cabinetul ar fi discutat despre măsuri economice, inclusiv despre relaxarea calendarului de plată a datoriei Autorității Palestiniene față de Israel și despre restabilirea permiselor VIP pentru înalții funcționari ai Autorității Palestiniene.

Potrivit Chanel 11, în timpul reuniunii a izbucnit o ceartă între miniștrii Betsalel Smotrich și Itamar Ben Gvir, care și-au exprimat opoziția față de măsurile de ajutor, și premierul Benjamin Netanyahu și ministrul Apărării, Yoav Gallant.

Ben Gvir s-ar fi opus în momentul în care au fost dezbătute măsurile, care au fost discutate a doua zi după atacul de la Tel Aviv, în timp ce Netanyahu a subliniat că era în interesul securității Israelului să „stabilizeze” situația și să prevină prăbușirea Autorității Palestiniene (AP).

Chanel 11 a relatat că măsurile nu au fost încă aprobate, dar că ar urma să fie aprobate în cursul acestei săptămâni.
La rândul său, guvernul palestinian al AP de la Ramallah a transmis Israelului că nu va participa la următorul summit regional de securitate dacă cabinetul va respinge aceste propuneri.

Israelul, AP, Iordania, Egiptul și SUA s-au întâlnit la două astfel de summituri în februarie și martie și au discutat despre posibilitatea de a se reuni din nou. (Anima News)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.