vineri, iunie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăOrientul Mijlociu și românii de acoloArabia Saudită a numit un ambasador nerezident pentru teritoriile palestiniene / Acesta...

Arabia Saudită a numit un ambasador nerezident pentru teritoriile palestiniene / Acesta este și consul general la Ierusalim

-

Ambasadorul saudit în Iordania, Naif bin Bandar al-Sudayri (foto), și-a prezentat sâmbătă scrisorile de acreditare în calitate de ambasador saudit nerezident pe lângă Autoritatea Palestiniană și de consul general la Ierusalim. Este pentru prima dată când saudiții au numit un oficial în această nouă funcție.

Al-Sudairi și-a prezentat scrisorile de acreditare lui Majdi Al-Khalidi, consilierul pentru afaceri diplomatice al președintelui palestinian, la Ambasada palestiniană din Amman.

Potrivit CNN, acest lucru îl va face pe Al-Soudiri primul ambasador al Arabiei Saudite pe lângă Autoritatea Palestiniană. Această decizie poate fi interpretată ca o întărire saudită a poziției palestinienilor. Însuși faptul că ceremonia are loc în Iordania indică, de asemenea, o coordonare între saudiți și partea iordaniană.

Într-o înregistrare video difuzată pe canalul de știri Al-Ekhbariya, Al-Sudairi a declarat că numirea reprezintă „un pas important” și a subliniat dorința regelui Salman și a prințului moștenitor Mohammed bin Salman „de a consolida relațiile cu frații din statul Palestina”.

Al-Khalidi a declarat că a salutat numirea și a subliniat pentru agenția palestiniană de știri Wafa că aceasta va „contribui la consolidarea relațiilor frățești puternice și solide care leagă cele două țări și cele două popoare frățești”.

Acest pas are loc în contextul discuțiilor de normalizare dintre Israel și Arabia Saudită și al discuțiilor privind concesiile pe care Israelul va trebui să le facă palestinienilor pentru a obține normalizarea relațiilor dintre cele două țări.

Ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, a declarat joia trecută că normalizarea relațiilor diplomatice dintre Israel și Arabia Saudită este iminentă și că un acord este pe cale de a fi încheiat. (Anima News)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...