Preotul acuzat că ar fi omorât un copil în timpul botezului, URMĂRIT PENAL!

Preotul care a oficiat botezul în urma căruia un copil a murit are în prezent calitatea de suspect, în dosarul deschis de anchetatori pentru ucidere din culpă.

Procurorul Anca Panciuc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a spus că cercetarea penală, deschisă iniţial in rem (cu privire la faptă) se efectuează acum faţă de o persoană.

„Se efectueazcă cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută şi pedepsită de art. 192 alineatul 1, Cod Penal”, a precizat Panciuc.

Ea a mai adăugat că autopsia copilului a fost efectuată miercuri dimineaţa iar concluziile au fost depuse la dosar.

Preotul din Suceava care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș de doar șase săptămâni și-a pierdut viața, nu mai poate sluji, cel puțin până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz. Acesta a fost suspendat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, este cel care a făcut anunțul cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava.

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, într-o intervenție la Medika TV.

Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul. În paralel, și organele judiciare locale din Suceava fac verificări în acest caz, într-un dosar privind comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.