După acuzaţiile HALUCINANTE ale iubitei lui Dragnea, ANP îl mută pe acesta la altă PUŞCĂRIE!

După ce Liviu Dragnea s-a plâns iubitei sale, Irina Tănase, că va fi mutat din Penitenciarul-Spital Jilava, unde este internat, fiind infectat cu COVID, într-o altă unitate de detenție, la Ploiești sau Timișoara, ANP a emis un comunicat de presă, menit să pună capăt zvonuilor, în care precizează că mutarea sa este prevăzută de un Ordin CNCCI.

„Referitor la aspectul monitorizării medicale a persoanelor care au beneficiat de tratament specific, timp de 14 zile, în penitenciar-spital, reiterăm informaţiile comunicate public în data de 11.11.2020: Având în vedere evoluția situației epidemiologice pe plan național și evaluarea modalității optime de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, pentru creșterea capacității Penitenciarului Spital București-Jilava, în urma analizei efectuate de Administrația Națională a Penitenciarelor, în temeiul Ordinului C.N.C.C.I. nr. 4649288/09.11.2020 și a art. 15 din Legea nr. 254/2013, Penitenciarele Ploiești și Timișoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital. Stabilirea unităţii de detenţie pentru perioada de monitorizare post-tratament presupune analizarea criteriului proximităţii faţă de penitenciarul care asigura executarea pedepsei privative de libertate, fiind vizat interesul superior al persoanelor condamnate.”, precizează ANP.

Irina Tănase a mai afirmat, , marți, că Dragnea și-a plătit toate testele făcute pentru a vedea dacă este infectat și că i s-a transmis că îl va plăti și pe ultimul pe care îl va efectua. ANP spune că fiecare condamnat poate solicita, contra cost, servicii medicale.

„Componenta de diagnosticare şi tratament în cazurile asociate actualului context epidemiologic este unitară şi nediscriminatorie, fiind asigurată în conformitate cu prevederile legale, în mod gratuit, pentru toate persoanele private de libertate.

Posibilitatea solicitării unor servicii medicale contra cost este prevăzută de art. 71, alin. (6) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, respectiv de art. 145, alin. (1) din Ordinul nr.429/2012 privind asigurarea asistenţei medicale persoanelor private de libertate aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi este independentă de conduita stabilită la nivel de sistem pentru parcursul terapeutic specific cazurilor confirmate COVID-19.”, arată ANP.

Mai mult, Irina Tănase a afirmat că, potrivit unor informații pe care le-ar avea de la persoane publice, lui Liviu Dragnea i-ar putea fi administrat un tratament medical care să-i facă rău. ANP precizează că niciunul dintre pacienții tratați de COVID-19 la Penitenciarul-Spital Jilava, automat nici Dragnea, nu se află într-o stare proastă de sănătate.

„În acelaşi registru, subliniem că nicio persoană privată de libertate pentru care Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură protocolul de tratament COVID-19 nu prezintă alterări ale stării de sănătate sau modificări de natură a necesita intervenţii medicale externe sistemului penitenciar.”, arată ANP.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here