CSM desfiinţează ideea HALUCINANTĂ a lui Predoiu de a readuce SRI în anchetele penale! Decizie de ULTIMĂ ORĂ

Plenul CSM a acordat un punct de vedere negativ, cu 11 voturi la 6, asupra propunerii legislative a ministrului Cătălin Predoiu, prin care se încearcă reintroducerea SRI în anchetele penale. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit cã în acest caz nu se impune un aviz, ci doar un punct de vedere.

Propunerea legislativã urmează să fie dezbătutã la Senat, care este Cameră decizionalã. Propunerea a fost avizatã negativ de Consiliul Legislativ, care considerãcã nu sunt suficiente doar intervenþii asupra Legii 51 / 1991, ci este necesarã amendarea mai multor acte incidente, iar în Consiliul Economic şi Social, a fost paritate.

APELUL MAGISTRAŢILOR
Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Uniunea Naţionalã a Judecãtorilor din România (UNJR) şi Asociaţia Judecãtorilor pentru Apãrarea Drepturilor Omului (AJADO) au avertizat cã punerea în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale nu poate fi utilizatã ca pretext al încãlcãrii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sã aibã în vedere faptul cã imixtiunea serviciilor de informaþii în actul de justiþie submineazã independenþa justiþiei şi, în consecinţă, desconsiderã drepturile cetăţenilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here