Cheltuielile RAAPPS cu locuința lui Dragnea de la Scroviștea, ținute la secret

Cheltuielile RAAPPS cu locuința lui Dragnea de la Scroviștea, ținute la secret
Inquam Photos / Octav Ganea

Am întrebat în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public, care au fost cheltuielile totale ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) pe anul trecut pentru domeniul Scroviștea, locul unde s-a mutat Liviu Dragnea la începutul lui 2017.

După depășirea termenului legal și nenumărate insistențe, răspunsul fostei Gospodării de partid a fost unul pe măsura transparenței privind cheltuirea banului public clamate de alianța PSD-ALDE. ”În perioada 2018 – 2019 au fost efectuate numai cheltuieli de întreținere a imobilelor și a spațiilor verzi aferente, aflate în administrarea Sucursalei Agrosilvice și de Agrement Scroviștea”, este răspunsul comunicat de departamentul de Comunicare al RAAPPS, birou condus de Anca Prodescu Mustățea.

Întreținerea lui Dragnea e secretă

Altfel spus, RAAPPS, condusă de Marius Grăjdan, după ce directorul anterior a fost reținut și apoi arestat pentru fapte de corupție, refuză să precizeze care au fost cheltuielile statului cu întreținerea domeniului unde Liviu Dragnea a insistat să se mute în ultimii doi ani și jumătate. Fostul domeniul regal de vânătoare în suprafață de 2.500 de hectare este păzit de jandarmi, iar cele patru vile care sunt în funcțiune sunt sub protecția SPP.
RA APPS este o regie autonomă în patrimoniul căreia se află zeci de clădiri de protocol, iar 14 dintre acestea sunt destinate exclusiv demnitarilor și foștilor șefi de stat, pe care regia le întreține.

Pierderi uriașe pentru RAAPPS

An de an, Regia înregistrează pierderi însemnate. Anul trecut, de exemplu, RAAPPS a raportat pierderi de 33,1 milioane de lei. Acest lucru nu-l împiedică pe directorul Marius Grăjdan să încaseze un salariu lunar de 15.300 de lei. Soția acestuia, Vasilica Grăjdan este și ea angajată într-o regie a statului, Transgaz, de unde încasează 17.800 de lei pe lună.

Regia se află în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG) instituție condusă de fostul judecător constituțional Toni Greblă. Și cel din urmă locuiește într-un apartament al RAAPPS situat într-un imobil central, deși încasează, potrivit ultimei declarații de avere din 2018, o pensie de 14.000 de lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ