EXCLUSIV. RADET şi ELCEN nu se pot uni! Cum i-au mințit Oprescu și Ponta pe cetățenii Capitalei. VEZI documente explozive

OprescuÎn urmă cu doi ani, premierul Victor Ponta și edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, anunțau, într-o conferință de presă transmisă de televiziuni, faptul că Guvernul a aprobat, prin memorandum, comasarea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), astfel încât activităţile de producţie şi distribuiţie să fie integrate. Tot atunci, în pragul anului electoral 2014, primarul general al Bucureștiului promitea că va fi căldura gratuită în Capitală pe viitor și că problema datoriilor RADET era ca și rezolvată. Acum, după alegeri, toate declarațiile și promisiunile făcute de Sorin Oprescu se dovedesc a fi o mare și gogonată minciună –  specialiștii de la Ministerul Justiției susțin că cele două instituții nu se pot uni, așa cum se juraseră Oprescu și Ponta.

Minciuna este cu atât mai gravă cu cât atât RADET cât și ELCEN sunt de fapt în colaps financiar. Consecința este că producerea și distribuirea agentului termic este în pericol, iar Bucureștiul riscă să rămână fără apă caldă. Cetățeanul.net a intrat în posesia corespondenței dintre Ministerul Justiției, Primăria Capitalei și Electrocentrale București.

Documentele arată negru pe alb nu doar faptul că Ponta și Oprescu au mințit atunci când au spus că cele două instituții se pot uni, dar și că Executivul a aprobat pe genunchi acestă unire și că s-au cheltuit sute de mii de lei pe studii degeaba. Totodată, documentele arată situația dezastruoasă în care se află regia, stare ce va duce la sistarea apei calde și a căldurii în Capitală.

Ministrul Economiei demontează minciuna lui Ponta și Oprescu

În timp ce premierul și Oprescu susțin de peste un an că unirea celor două instituții este singura soluție care ar putea scoate RADET din colaps financiar, ministrul Economiei a trimis o adresă către primarul general al Capitalei în care i-a explicat faptul că nu se poate face unirea celor două instituții și, mai mult, că acest lucru se știe încă din 2014. „(…)Relativ la riscul de neconstituționalitate a prevederilor art X din OUG 68/2014 (care completează prevederile art.11 din legea 51/2006) precizăm că MEÎMMMA nu este în măsură să-și asume promovarea proiectului de hotărâre”, se precizează în adresa trimisă la Primăria Capitalei și care este semnată de ministrul Andrei Gerea.

Oprescu insistă, deși recunoaște că este ilegal

În alt act oficial, trimis de edilul-șef către ministrul Energiei și către ministrul Justiției, Sorin Oprescu recunoaște că este ilegală unirea celor două instituții, dar cu toate acestea el cere ca Executivul să adopte unirea celor două unități, pe motiv că dacă nu se va face acest lucru nu va mai fi apă caldă și căldură în Capitală.

„Într-adevăr, așa cum arată și Ministerul Justiției în adresa menționată, …însă transferul de acțiuni avut în vedere este o situație specială, ce nu poate fi confundată sau asimilată transferului asupra căruia Curtea Constituțională s-a pronunțat…”, se arată în adresa obținută de cetățeanul.net.

Oprescu îi cere bani lui Dragnea și celor de la ELCEN să nu mai blocheze conturile RADET 

Corespondența purtată de edilul-șef cu membrii Guvernului arată cine este de vină pentru situația dezatruoasă de la RADET,  situație care a dus deja la sistarea apei calde și a căldurii în unele cartiere.

Banii necesari pentru asigurarea serviciului fie nu au fost livrați de ministerul condus de Liviu Dragnea, Ministerul Dezvoltării Regionale, fie șefii de la ELECEN au blocat conturile după bunul plac, ceea ce a dus la degradarea sistemului de livrare a căldurii de către RADET, care nu a mai putu face nicio investiție de peste un an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.