Violeta Alexandru a publicat o listă cu peste 50 de sporuri. Bugetari cu spor de consemn la domiciliu și spor de periculozitate

SURSA: Violeta Alexandru, FB

Fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a publicat pe pagina sa de Facebook, un centralizator al sporurilor din domeniul bugetar. Aceasta a identificat șapte domenii în care se oferă sporuri pentru munca în ture, angajații de la Cutea de Conturi au spor de periculozitate, iar cei din electricitate beneficiază de spor de consemn la domiciliu, care presupune un lucru în schimburi, în așteptarea solicitărilor.

„Am terminat de centralizat informațiile. 7 familii ocupaționale de funcții bugetare (învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție și Curtea Constituțională, apărare, ordine publică și securitate națională, administrație). Peste 50 de tipuri de sporuri (încă mai documentez) – de la spor pentru condiții de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informațiilor clasificate sau pentru păstrarea confidențialității. Și vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleași cerințe/responsabilități. Și dacă ești nominalizat în proiecte din fonduri europene ești avantajat – primești o majorare a salariului de până la 50%. Personalul bugetar beneficiază și de indemnizație de hrană (347 lei/lună) și, desigur, de vouchere de vacanță”, scrie Violeta Alexandru. (VEZI AICI LISTA)

Fostul ministrul al Muncii propune stabilirea unor indicatori de performanță în administrație.

„Nu cred că ar deranja pe cineva dacă pe această temă, discuția ar începe, de fapt, de la stabilirea unor INDICATORI DE PERFORMANȚĂ în administrație și abia apoi ar trece la salarii, sporuri, venituri, în general. Astăzi este invers: mai întâi banii (aici de urmărit cumulul de sporuri!) iar discuția despre performanță se amână veșnic. Rezistența este imensă. Nu cred că un om din sistemul privat își dorește o administrație populată de funcționari nepregătiți, ba dimpotrivă. Eu nu sunt pentru ca în administrație să se câștige cât mai puțin posibil. Avem, în schimb, experiențe zilnice când intrăm în contact cu un sistem public arogant, neperformant (nu toți angajații, desigur!) căruia îi tot cresc veniturile din taxele și impozitele și, până la urmă, din munca celor activând în mediul privat. Când descoperi câte privilegii au funcționarii/cei plătiți din bani publici (privilegii obținute, în mod intenționat, cu toată discreția/lipsa de transparență), fără să livreze performanță, fără să vezi o administrație având respect pentru contribuabil – atunci chiar deranjează!”, spune Violeta Alexandru, pe Facebook.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.