Unic în România: Muzeul Umorului, la Brăila

Muzeul Umorului va funcţiona ca secţie a Muzeului Brăilei „Carol I
Muzeul Umorului va funcţiona ca secţie a Muzeului Brăilei „Carol I"

Brăila va avea un muzeu al umorului, instituţie muzeală care nu există în prezent în România şi care va funcţiona ca secţie a Muzeului Brăilei „Carol I”

„Muzeul Umorului va funcţiona într-un dintre clădirile care au fost reabilitate pe proiectul Poarta Cetăţii Brăila. Ea va fi dată în administrare luna aceasta, cu specificaţia clară de muzeu al umorului.

Din momentul în care va fi dată în administrare, încercăm să o mobilăm cât mai repede, să devină funcţională şi să poată fi vizitată nu numai de brăileni”, a declarat, într-o conferință de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Iulian Chiriac.

Muzeul Umorului va cuprinde foarte multe lucrări din cadrul evenimentelor culturale organizate la Brăila pe partea de umor în ultimii ani şi va găzdui evenimente cu teme umoristice, între care Salonul Internaţional de Caricatură, manifestare care se desfăşoară anual la Brăila.

„Muzeul va cuprinde foarte multe lucrări cu tot ce s-a întâmplat în ultimii ani pe parte de umor. Ele sunt, în momentul de faţă, date în custodia Centrului de Creaţie.

Va fi un proces verbal de predare-primire între acest centru şi muzeu Am înţeles că sunt şi 1.000 cărţi care vor forma o bibliotecă a umorului”, a completat preşedintele CJ, citat de Agerpres.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*