Rafila, avertisment: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi

Alexandru Rafila

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că numărul infectărilor zilnice cu COVID-19 va crește în următoarea perioadă. Cazurile de infecții ar putea ajunge 10.000 pe zi.

 „E de vreo două săptămâni această creștere. Acum e mai evidentă pentru că în secțiile ATI se simte din nou aglomerația. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate. Lucrurile se schimbă și ar trebui regândit sistemul de acordare a asistenței medicale pentru pacienții COVID, care nu ar mai trebui cantonați doar în câteva spitale, pentru că acest lucru împedică accesul altor pacienți care au nevoie de asistență spitalicească în spitalele care sunt în momentul de față COVID”, a spus Rafila la Digi24.

Rafila consideră că numărul de cazuri va crește cu siguranță în perioada următoare.

„Importantă e viteza de creștere, unde cresc cazurile și care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor crește. Lucrurile s-au schimbat față de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi, dacă însă vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile, – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – atunci, dacă persoane mai tinere, mai puțin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitalicești nu vor fi solicitate în aceeași măsură”, a mai spus Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here