Radu Mazăre, condamnat la închisoare cu executare în dosarul Polaris. Decizia este definitivă

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul Polaris. Decizia este definitivă.

Este vorba de dosarul Polaris în care Radu Mazăre a fost judecat pentru că a luat mită peste șapte milioane de euro de la omul de afaceri Sorin Strutinsky, pentru a-i asigura acestuia din urmă câștigarea unor licitații organizate de Primăria Constanța.

În primă fază, în martie 2019, fostul edil al Constanței a primit o condamnare la instanţa de fond de 9 ani şi 10 luni de închisoare. Ulterior, pedeapsa a fost scăzută în apel de instanţa supremă la 5 ani, după ce judecătorii l-au achitat pe fostul primar pentru o parte din infracţiuni, potrivit Agerpres.

De asemenea, ICCJ a decis ca omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky să fie condamnat la 5 ani închisoare pentru complicitate la luare de mită.

În schimb, fostul deputat PSD Eduard Stelian Martin, patronul companiei Polaris, a fost achitat, deși inițial primise la instanţa de fond o condamnare de 5 ani şi jumătate de închisoare.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, se află în prezent în penitenciar, fiind condamnat la 9 ani de detenţie într-un dosar privind retrocedările din staţiunea Mamaia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.