Mircea Diaconu, candidat la Cotroceni: „Iohannis e stâlpul pe lângă care trebuie să trecem sau să ne izbim de dânsul”

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu, candidat la Cotroceni

Actorul Mircea Diaconu, candidatul Alianţei electorale „Un om” la prezidenţiale, a declarat miercuri, la o întâlnire cu alegătorii din Iaşi, că în turul doi crede că îl va avea contracandidat pe actualul şef de stat, Klaus Iohannis.

„Se pare că domnul Iohannis e hărăzit de soartă să fie în turul doi. Deci, nu avem încotro. E stâlpul pe lângă care trebuie să trecem sau să ne izbim de dânsul. Nu l-am făcut stâlp, să nu consideraţi că l-am făcut stâlp, deşi câteodată are comportament de stâlp”, a spus candidatul la Cotroceni.

Diaconu crede că în ceea ce priveşte primul tur de scrutin nu are niciun adversar, decât propria persoană.

„În turul întâi nu e niciun adversar. Eu însumi sunt adversarul meu. Ştiţi cum e, încerci să spui cuiva ceva, ca unei fete, să încerci să o convingi, dar nu găseşti cuvintele potrivite. Dacă le găseşti pe acelea, e în regulă, răspunsul e corect. Dacă nu le găseşti, tu eşti vinovat că nu găseşti cuvintele potrivite. Cum spunea şi Eminescu: <<unde voi găsi cuvântul>>”, a spus Diaconu.

„Nu vreau să conving oamenii să mă voteze”

În ceea ce priveşte strategiile de abordare a electoratului nehotărât pentru a-i da votul pentru preşedinţie, candidatul susţinut de Alianţa electorală ALDE-Pro România a spus că nu vrea să convingă oamenii să îl voteze.

„Nu îl conving să mă voteze. Îl conving de ceva. Uitaţi, e o mare diferenţă de abordare. Eu nu am pornit în demersul ăsta ca să conving oamenii să mă voteze, am pornit în demersul ăsta ca să conving oamenii de ceva, de dreptatea mea, de corectitudinea direcţiei sau a variantei pe care o pun în faţa lor, rezultatul poate să fie votul şi va fi votul. Cât de mare, cât de mic, depinde în primul rând de elocinţa mea, de argumentele mele, dacă sunt convingătoare sau nu”, a mai declarat Diaconu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.