Ministrul Sănătății, făcut mincinos. Președintele CJ Galați: a venit să inaugureze un dispensar care a mai fost inaugurat în urmă cu 4 ani

sursa foto: PNL Galati

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit, luni, la Galați pentru a inaugura împreună cu liderii locali ai PNL două dispensare comunale. Președintele CJ Galați, Costel Fotea, spune că ministrul este „mincinos”, îi cere demisia și spune că a inaugurat un dispensar deschis de 4 ani.

Ministrul Sănătăţii este acuzat că, în plină epidemie, a venit la Galaţi, cu scop electoral şi a inaugurat un dispensar deschis în urmă cu patru ani. Este vorba de un centru medical inaugurat în mai 2015, în prezența liderilor PNL de la acea vreme Alina Gorghiu și Gheorghe Flutur.

„Sunt stupefiat şi indignat de modul în care domnul ministru acţionează în timpul unei crize sanitare. El are timp de campanie electorală, iar în ţară creşte numărul de cazuri de COVID-19. Astăzi (luni – n.r.) în judeţul Galaţi a inaugurat un dispensar care a mai fost inaugurat în urmă cu 4 ani. Înainte de alegeri, din patru în patru ani, un penelist sau un pedelist inaugurează acelaşi sediu. În plus, în ceea ce priveşte unitatea mobilă de Terapie Intensivă, Spitalul şi Consiliul Judeţean au luat toate măsurile. Am luat măsurile care ţin de noi, detaşările sunt treaba ministerului, aşa cum a zis chiar ministrul. Ministrul este un mincinos, el minte şi face campanie electorală, de aceea îi cer public demisia”, a declarat, pentru preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, potrivit Digi 24.

În timpul vizitei sale, la Galați, ministrul Tătaru s-a oprit și la Secția de Terapie Mobilă de la Spitalul Judeţean, care nu funcţionează nici după trei săptămâni de când a sosit de la Bucureşti. Acesta a dat vina pe managementul spitalului, în timp ce conducerea unității medicale spune că situaţia trebuie să fie rezolvată de Ministerul Sănătății.

„Detaşarea se face pe treizeci de zile. La Spitalul Judeţean din Galaţi sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare în acel loc, cineva? Eu zic că da (…) Pe lângă cei care sunt detaşaţi. Dacă vreţi o părere personală şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean este un prost management. (…) Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure o unitate de terapie mobilă care ne-a fost solicitată şi le-am dat-o a doua zi după ce am fost aici”, a spus Nelu Tătaru.

VIDEO/Unitatea mobilă de ATI s-a blocat în momentul sosirii Ministrului Sănătății la Galați

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here