Ministrul Daea, despre greieri ca aliment: „Trebuie lăsaţi să cânte. Vă îndemn să faceţi ca mine: să mâncaţi româneşte!”

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, susține că românii trebuie să mănânce hrana pe care o produc iar greierii trebuie „lăsaţi să cânte”.

„Eu am spus un lucru foarte clar: lăsaţi greierii să cânte. (…) Noi trebuie să consumăm ceea ce ne produce pământul, ceea ce fac oamenii aceştia folosind hrana pe care o cunoaştem şi avem un patrimoniu gastronomic extrem de important pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn să faceţi ca mine: să mâncaţi româneşte!”, a spus ministrul Petre Daea, la Târgul Agromalim din Arad.

Petre Daea a vizitat vineri, Târgul Agromalim din Arad, cel mai mare târg de agricultură organizat în ţară după Bucureşti, la care participă aproximativ 270 de firme din România, Ungaria, Germania, Franţa, Olanda, Polonia, Cehia şi Bulgaria.

În luna februarie, Comisia Europeană a autorizat promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană.

Greierele de casă este a treia insectă care a fost probată cu succes pentru consum, după aprobările emise în luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat şi în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here