Incendiu violent la o pensiune unde erau 40 de copii veniți în tabără

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de luni spre marți la o pensiune din Brezoi, județul Vâlcea. În clădire se aflau 52 de persoane, dintre care 40 de copii veniți în tabără. Mai mulți copii au fost intoxicați cu monoxid de carbon.

La fața locului au venit au venit mai multe autospeciale ISU și șapte ambulanțe. Intervenția a fost dificilă deoarece 20 de persoane dintre cele aflate în pensiunea rămăseseră blocate pe balcon, unde era fum gros.

Potrivit ISU, 14 copii și un însoțitor au fost transportați la Spitalul Brezoi, iar doi copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat.

„Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafata de 30 mp. Au fost degradate : centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalației. Incendiul a fost lichitat după aproape o oră de la anunțarea acestuia”, a anunțat ISU Vâlcea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here