Fierbere în politică. Orban: „Dăncilă ar trebui să plece”. Fifor: „Nu se termină lumea azi, aici”

Viorica Dăncilă și Mihai Fifor
Viorica Dăncilă și Mihai Fifor

Ieşirea ALDE de la guvernare nu înseamnă că „lumea se termină astăzi aici”, a declarat Mihai Fifor, secretarul general al PSD, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al social-democraților.

„Este un joc politic pe care îl face orice partid. Nu se termină lumea astăzi, aici, la decizia colegilor de la ALDE. Dânşii au apucat pe drumul lor, noi ne vedem mai departe de ceea ce ne-am propus să facem. De ce trebuie să facă PSD un pas în spate? Până la urmă cei care au decis să părăsească guvernarea şi în felul acesta, în opinia mea, să înşele votul românilor, au fost cei de la ALDE, nu noi. Noi ne-am asumat faţă de români, atunci când am intrat la guvernare, o serie întreagă de obligaţii. Ne-am asumat să ducem programul de guvernare la bun sfârşit şi asta vom face”, a declarat Fifor.

„Începând de astăzi Guvernul Dăncilă este minoritar”

La rândul său, preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că Guvernul Dăncilă nu mai beneficiază de sprijinul unei majorităţi parlamentare şi premierul Viorica Dăncilă ar trebui să-şi dea demisia, menţionând, însă, că Executivul şi PSD nu vor face acest lucru pentru că „se agaţă cu ghearele să rămână la putere”.

„Coaliţia de guvernare s-a destrămat, un partid din coaliţie a anunţat astăzi trecerea în opoziţie. Începând de astăzi Guvernul Dăncilă este minoritar, nu mai are sprijin în Parlament. Evident că alegerile europarlamentare au arătat că acest guvern nu mai are nicio legitimitate să guverneze pentru că nu mai este sprijinit de cetăţeni, iar astăzi şi la nivelul Parlamentului Guvernul Dăncilă nu mai beneficiază de sprijinul unei majorităţi parlamentare. Dacă ar mai avea bun simţ, decenţă şi respect faţă de cetăţeanul român şi de voinţa exprimată de cetăţeanul român, premierul Dăncilă ar trebui să-şi depună demisia şi PSD să plece de la guvernare. De mult nu mai contăm pe normalitate în comportamentul PSD şi din acest motiv nu mă mai obosesc să-i cer demisia premierului Dăncilă pentru că ştiu că nu va face acest lucru”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Orban a mai spus că PNL a luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură pentru a pune punct acestei guvernări. Acesta a adăugat că a mandatat liderii grupurilor să demareze negocieri, menţionând că, prin retragerea unui partid de la guvernare, există şansa să treacă această moţiune.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.