Certificatul verde va putea fi descărcat de pe un portal securizat al STS

Autoritățile din România vor lansa o platformă online securizată, dezvoltată de STS, de unde va putea fi descărcat certificatul verde. Codul QR va garanta veridicitatea documentului, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

​Certificatul verde de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie la nivel european.

”Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european s-a creat acest certificat digital european privind COVID.  A venit sezonul estival, situația epidemiologică s-a îmbunătățit, grație vaccinării, astfel că s-au putut ridica diversele restricții și s-au intensificat activitățile de turism, care vor veni la pachet cu o creștere a mobilității. Certificatul va facilita călătoriile între state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice. Este esenţială autenticitatea. Noi vom folosi în România modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea. Vom avea un site, o platformă securizată, unde putem crea un cont și primim pe mail un link de unde putem descărca acest certificat”, a declarat Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Certificatul va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane: persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19, persoane care au trecut prin boală – prezența unui test PCR pozitiv nu foarte îndepărtă, absența infectării în acest moment dată de un test PCR negativ. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.