Câți bani au trimis românii din Italia în țară

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Deși Italia s-a confruntat cu unul dintre cele mai dure și lungi lockdown-uri din Europa, anul trecut, iar economia a avut de suferit, românii au reușit să trimită câteva sute de milioane de euro spre România, la familii și cei dragi. Se înregistrează și o situație atipică. Chiar dacă imigranții din alte țări au trimis mai mulți bani din Italia, românii au direcționat mai puțini decât în 2019.

Pe lângă problemele economice, ar mai fi și un alt motiv. Mulți români, potrivit analiștilor care studiază fenomenul imigrației în Italia, sunt de părere că o mare parte a conaționalilor noștri și-au adus și copiii în peninsulă și s-au stabilit acolo. Statistica este influențată și de faptul că numărul minorilor de cetățenie română, deci cei care nu trimit bani în țară, este tot mai mare.

Potrivit raportului anual pentru 2020 cu privire la economia imigrării în Italia, publicat de Fundația Leone Moressa, imigranții din Italia au trimis în țările lor anul trecut 6,77 miliarde de euro, în creștere cu 12,9 procente față de 2019. Însă, suma totală trimisă de cetățenii români care locuiesc în această țară către România este cu 1,2% mai mică în 2020 și cu 31,5% mai mică în ultimii șapte ani.

Statisticile Băncii Mondiale arată că în 2019 erau peste 1,1 milioane de români rezidenți în Italia, iar în 2020 numărul a crescut la peste 1,2 milioane. Anul trecut, românii au trimis în România 604,47 de euro. Au fost depășiți doar de cetățenii din Bangladesh, care au trimis în țara de originie 707,35 de milioane de euro.

Potrivit Fundației Leone Moressa, cetățenii români din Italia au trimis, anul trecut, fiecare, în medie, câte 527 de euro în tot anul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here