Agricultor, umilit și abandonat de polițiști:„I-am rugat să mă ia înapoi acasă deoarece nu am bani”

sursa foto: Politia Romana
sursa foto: Politia Romana

Un agricultor din județul Iași a fost umilit de doi polițiști. Fermierul se întorcea noaptea de la munca câmpului, cu autoturismul, iar polițiștii l-au oprit pentru control. Din cauză că nu aveau în dotare aparat etilotest, l-au plimbat 30 de kilometri până la Iași, iar ulterior l-au lăsat în mijlocul orașului.

Potrivit presei locale, agricultorul, în vârstă de 53 de ani, se întorcea cu autoturismul de la câmp seara. La un moment dat, a fost oprit pentru un control de rutină de un echipaj de poliție. Agenții i-au cerut actele și i-au spus că trebuie să-l testeze cu aparatul etilotest, însă pentru că nu aveau în dotare aparatul, l-au urcat în mașină și l-au dus până la Iași.

„Cei doi au verificat documentele în autospecială, apoi s-au dat jos şi m-au întrebat dacă am consumat alcool. Le-am răspuns că nu, politicos. În acel moment, doamna poliţistă mi-a solicitat să mă deplasez cu ei până în comuna Ciurea, la Secţia 2 Rurală Poliţie pentru efectuarea unui test, întrucât ei nu sunt dotaţi cu un asemenea dispozitiv. I-am rugat să cheme un echipaj de poliţie dotat corespunzător întrucât eram plecat de dimineaţă la munci agricole, fiind epuizat. Am fost informat pe un ton agresiv că fapta mea constituie agresiune şi mi se va întocmi dosar penal pentru refuzul de a mă deplasa la secţia de poliţie”, a relatat fermierul, pentru Ziarul de Iași.

Agricultor: „I-am rugat insistent să mă ia înapoi acasă deoarece nu am bani la mine”

Potrivit aceleiași surse, rezultatul a ieșit negativ, iar cei doi polițiști l-au abandonat pe fermier în mijlocul orașului.

„La poliţia rutieră am fost aşteptat de patru agenţi care m-au testat, rezultatul fiind zero. După ce am fost testat, m-am urcat înapoi în autospeciala poliţiei, însă, după câteva minute, portiera s-a deschis. Vicol Roxana Georgiana mi-a solicitat să cobor din maşina poliţiei spunând că ei nu au obligaţia de a mă transporta pe mine acasă. Înainte de a coborâ din maşina poliţiei, l-a rugat insistent pe domnul agent Vasile Ciocan să mă ia înapoi acasă deoarece nu am bani la mine şi urma ca la ora 22 să fie interzis accesul pe străzi, fiind stare de urgenţă. Am fost informat sarcastic de către acesta că nu el este cel care m-a oprit în trafic şi nu are ce să îmi facă“.

Reprezentanții Poliției Iași au anunțat că a fost demarată o anchetă internă privind modul de îndeplinire a atribuțiilor celor doi agenți.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la comportamentul poliţiştilor faţă de un conducător auto, precizăm următoarele: La data de 2 aprilie 2020, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit, pentru control, pe raza comunei Scânteia, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Scânteia. Acesta a fost transportat la sediul Serviciului Rutier Iaşi, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Menţionăm faptul că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au fost dispuse verificări, prin Biroul Control Intern, cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către poliţişti, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”. (IPJ Iași)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here