Medici acuzați de neglijență. O tânără din Brăila a murit la câteva zile după ce a născut

O tânără din Brăila a murit la câteva zile de la naștere.

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean din Brăila, după ce o tânără de 19 ani a murit la câteva zile după ce a născut. Familia victimei susține că decesul s-ar fi produs din cauza unui rest de placentă uitat în organism și acuză medicii de neglijență. IPJ Brăila a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ana Maria a născut în urmă cu aproape trei săptămâni la Spitalul Județean din Brăila. La sfârșitul săptămânii trecute, tânăra s-a simțit rău și a mers la Unitatea de Primiri Urgențe din Brăila pentru a primi ajutor. Rudele au povestit că a fost consultată de un medic, care i-a spus că nu are nimic și a trimis-o acasă. Scena s-a repetat și a doua zi. Din păcate, starea de sănătate s-a agravat, iar Ana Maria a ajuns din Unitatea de Primiri Urgențe. După câteva ore, tânăra a pierdut lupta cu viața. Rudele sunt șocate și acuză medicii de neglijență. Ei spu că în corpul victimei, la necropsie, a fost găsit un rest de placentă, care ar fi decșanșat septicemia.

Poliția a început cercetările sub coordonarea unui procuror și a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cazul tinerei a devenit viral pe Facebook, iar mulți oameni și-au arătat disprețul față de sistemul sanitar.

„La vârsta de 19 ani încă o mămică, femeie, a murit în urma indiferentei sistemului sanitar!!!!Fraților, câte femei trebuie să mai moară după naștere, și-n timpul nașterii ? Câte familii trebuie să mai plângă pentru erorile medicale? Celor care muncesc în sistemul medical care nu aveți vocație sau drag de aceasta meserie. Lăsați-vă, nu mai nenorociți viețile altora, nu vă gândiți ca veți plăti pentru toate aceste nenorociri?”, a scris, revoltată, pe Facebook, o brăileancă.

„Toți sunt nişte căpuşe corupte…plini de ignoranță şi incompetență, tot sistemul sanitar din Brãîăila e corupt și au mâinile murdare de sânge nevinovat …”.

Este strigător la cer ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar. Treziți-vă oameni care sunteti responsabili până nu este prea tirziu”.

„Ana Maria, o proaspătă mămică în vârstă de 19 ani din Brăila, a murit după o lună de când a devenit mamă pentru prima dată. Astăzi s-a aflat și cauza morții, iar familia fetei este în stare de șoc. Ana Maria a murit din cauza septicemiei. Se pare că medicii nu i-au îndepărtat toată placenta după ce a născut, iar după câteva zile a început să se simtă din ce în ce mai rău. După aproape o lună de când a născut, tânăra de 19 ani a murit în chinuri groaznice”.

„Cumplit! O tragedie care ar fi putut fi evitată! Un boboc de fată, care lasă în urma ei o familie distrusă de durerea dispariției ei premature și o fetiță abia venită pe lume, orfană de mamă de-acum înainte, care nici nu apucat să o cunoască pe cea care i-a dat viață”.

Familia tinerei a anunțat că va depune plângeri împotriva medicilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ