MAE a trimis o atenționare de călătorie pentru românii care urmează să ajungă în Belgia

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au transmis o informare către cetățenii români din Belgia, dar și pentru cei care urmează să ajungă în această țară. MAE anunță că miercuri, 9 noiembrie, este programată o grevă generală în numeroase sectoare de activitate, ceea ce ar putea produce perturbări în activitatea aeroporturilor și a mijloacelor de transport public.

MAE recomandă urmărirea paginilor web ale celor două aeroporturi principale, Zaventem și Charleroi – brusselsairport.bebrussels-charleroi-airport.com.

Totodată, pentru circulația  trenurilor se recomandă urmărirea paginii web belgiantrain.be/fr/travel-info/train-network-travel-info/strike, iar pentru informații referitoare la transportul public în Bruxelles – stib-mivb.be/index.htm?l=fr și https://www.delijn.be/fr/.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.