ITALIA. Scandal în sport: „Nu ești italiancă, scrie cetățenie română!”

FOTO: Greyerbaby/Pixabay.com
FOTO: Greyerbaby/Pixabay.com

Un scandal a izbucnit în patinajul sportiv din Italia. O sportivă cu cetățenie română a fost exclusă de la Campionatele Europene pe motiv că nu este italiancă. Pentru că va obţine cetăţenia italiană abia anul viitor, adolescenta de 17 ani nu este lăsată să participe la ediţia din acest an care se va desfăşura la Forli. 

Sabrina Samson, în vârstă de 17 ani, născută în Italia, cu origini moldoveneşti şi cetăţenie română locuieşte în Cinto Caomaggiore şi studiază în Pordenone. Ea a reuşit să câştige campionatul italian de patinaj pe role însă nu i se permite să participe acum la Campionatele Europene care se desfăşoară în perioada 7-9 iuli, la Forli, pe motiv că nu este cetăţean al italiei, scrie Il Gazzettino.

„Sunt singura exclusă, m-am născut aici, merg la școală aici și nu pot reprezenta Italia. Asta mă face să sufăr, pentru că m-am născut în această țară și am făcut școala aici și nu vreau să fiu lăsată pe dinafară, visul meu este frânt din cauza unei reguli: mi-ar plăcea foarte mult să fiu acolo cu colegii mei, aceeași coregrafie este concepută pentru noi ca echipă de treisprezece și acum ar trebui refăcută”, a spus Sabrina pentru presa italiană.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here