Americanii sunt sfătuiți să NU călătorească în România

FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com
FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com

Departamentul de Stat al SUA a adăugat săptămâna aceasta 116 țări pe lista consultativă „Nivelul 4: Nu călătoriți”, din cauza pandemiei de COVID-19. Pe lista a fost inclusă și România, alături de Marea Britanie, Canada, Franța, Israel, Mexic și Germania.

Înainte ca această listă să fie actualizată, recomandarea Departamentului de Stat era doar pentru 34 de stat din cele aproximativ 200 de ale lumii. În acest moment, pe listă se găsesc 150 de state.

Reprezentanții Departamentului de Stat au precizat că această modificare a listei nu implică o reevaluare a situațiilor actuale de sănătate din unele țări, ci mai degrabă „reflectă o ajustare a sistemului de consiliere de călătorie al Departamentului de Stat”.

De asemenea, e vorba de recomandări, americanilor nefiindu-le interzise să călătorească în țările aflate pe listă.

Pe lista „Nu călătoriţi” se mai regăsec şi Finlanda, Egipt, Belgia, Turcia, Italia, Suedia, Elveţia şi Spania. Unele ţări precum China şi Japonia rămân la nivelul 3: „Reconsideră călătoriile.”

Statele Unite au prelungit cu încă 30 de zile restricţii în vigoare deja de 13 luni, care interzic călătoriile neesenţiale la frontierele cu Canada şi Mexic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here