VIDEO În ce hal au ajuns avioanele TAROM: Scaune rupte și murdare, centuri de siguranță făcute praf. Călător: Cel puțin motoarele au funcționat

Avioanele TAROM sunt în cădere liberă. Deocamdată, doar la figurat. Imaginile surprinse de călătorii cursei Amsterdam-București, de sâmbătă 28 septembrie, arată starea extrem de precară a acestora: scaune rupte și murdare, centuri de siguranță făcute praf, hublouri care nu sunt perfect etanşe.

Pasagerii s-au arătat revoltați, mai ales că prețurile percepute de TAROM sunt printre cele mai piperate. Nemulțumiți, oamenii au cerut explicații unui steward. Explicația acestuia a fost una jalnică: scaunul ar fi fost rupt de un călător… mai corpolent, la o cursă anterioară.

Chiar dacă ar fi fost așa, compania ar fi trebuit să remedieze situația înainte ca avionul să plece în următoarea cursă.

avioanele TAROM

„Este ultima dată când mai zbor cu Tarom! Asemenea condiţii nu am întâlnit până acum şi, credeţi-mă, zbor des cu avionul. Este inadmisibil! Unde este confortul, dar în primul rând unde este siguranţa noastră, a pasagerilor? Aşteapă domnii de la Tarom să se prăbuşească vreun avion înainte să ia măsuri?!”, a comentat pasagerul.

Călătorii au făcut haz de necaz, spunând că măcar motoarele aeronavei nu au avut probleme și, din fericire, au aterizat cu bine la București. Eu au cerut taburete din plastic, dar stewardul căruia i-au cerut explicații nu a gustat gluma.

Au pățit-o și vedetele. Coșmarul Simonei Gherghe

Explicația nu ține, pentru că au pățit-o mulți alți pasageri. Inclusiv vedetele. În urmă cu câțiva ani, la întoarcerea din Antalya, vedeta Antenei 1, Simona Gherghe se plângea că scaunul care i s-a dat pentru a călători era rupt.

„Am călătorit cu o cursă charter, un Boeing 737-700, în interiorul căruia am trăit cea mai mare umilință din viața mea. Am fost invitată să stau pe un scaun rupt sau să debarc, că așa spune regulamentul. Asta mi-a transmis stewardul român când i-am arătat locul deplorabil care mi-a fost repartizat, scaun pe care până la urmă m-am așezat și mi-am legat strâns centura ca să nu plec cu el, la aterizare, declara Simona Gherghe la vremea respectivă.

În zadar a trimis plângeri la companie, că nu a obținut niciun răspuns, nici măcar scuze.

Mai ceva ca la FCSB: Trei manageri, în 6 luni

Că nimeni nu-și dă interesul la TAROM o dovedește modul în care compania schimbă managerii: mai ceva ca Becali la FCSB. De la începutul anului și până în prezent, TAROM și-a schimbat de trei ori conducerea. Ultimul manager a fost numit în iunie. Acesta are toate toate șansele să nu facă prea mulți purici la TAROM, câtă vreme politicul și cumetriile merg braț la braț în managementul companiei de stat.

La ora actuală, TAROM are 25 de nave și 1867 de angajați. Dintre aceștia, 115 sunt vizați de Ministerul Transporturilor pentru concediere, scopul fiind rentabilizarea companiei.

Avioanele TAROM, în cădere liberă

Problemele la TAROM sunt foarte vechi. Compania a ajuns să înregistreze pierderi record de peste o sută de mii de euro în fiecare zi.

În primele patru luni ale anului 2019, Compania TAROM a înregistrat pierderi financiare record, de aproape 63 de milioane de lei. Asta înseamnă peste 107.000 de euro pe zi sau 4.600 de euro pe oră.

Raportul calitate preț este contestat de călători, iar un exemplu în acest sens în reprezintă numărul curselor întârziate ale Companiei Naționale de Transporturi Aeriene.

TAROM a înregistrat anul trecut o creștere semmnificativă a numărului de curse întârziate, raportat la anul 2017. Mai precis, 3.682 de zboruri cu întârzieri a avut TAROM în 2018, cu 992 mai multe decât în 2017, adică o creștere de 33,4%.

În primele 5 luni ale anului 2019, TAROM a înregistrat deja 1.233 de zboruri întârziate. Dintre acestea, doar 326 sunt din motive neimputabile companiei. Dintre acestea, 0,5% au avut întârzieri de peste 3 ore, pentru care anual, compania plătește despăgubiri de peste o jumătate de milion de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.