VIDEO + GALERIE FOTO Montarea de garduri pe linia tramvaiului 1 a început prost la Bucur Obor

Altfel o inițiativă mai mult decât lăudabilă a primarului general Gabriela Firea, montarea de garduri pe linia tramvaiului 1 pe tronsonul Bucur Obor – Piaţa Sudului a început prost.

Operațiunea de montare de garduri pe linia tramvaiului 1 a început sâmbătă noaptea și deja s-a încheiat pe tronsonul Bucur Obor – Bulevardul Ferdinand. De asemenea, au fost montate câteva garduri și de aici încolo, spre Piața Iancului.

Problema este că la Bucur Obor montarea de garduri pe linia tramvaiului 1, care să delimiteze șinele de traficul auto, nu a început chiar de la ieșirea din pasajul subteran, ci câteva zeci de metri mai încolo. În atari condiții, șoferii întorc în continuare bine-mersi pe liniile de tramvai, așa cum se poate observa și dintr-o imagine din galeria foto alăturată, surprinsă de reporterul Cetateanul.net luni la amiază.

Operațiunea de montare de garduri pe linia tramvaiului 1 pe acest tronson urmează să fie finalizată până pe 20 decembrie, după cum a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB). Este vorba de al treilea tronson din cele patru stabilite iniţial de Primăria Capitalei.

STB a finalizat deja două tronsoane, în lungime totală de peste opt kilometri, unul – între Bd. Timişoara şi Şos. Viilor şi al doilea – de la Pasajul Obor, până la B-dul Timişoara, pe Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Bd. Vasile Milea. Gardul a fost montat la limita de protecţie dintre calea de rulare a tramvaielor şi a doua/a treia bandă de circulaţie auto, pe arterele respective rămânând acelaşi număr de benzi de circulaţie, dar, în plus, în cazul apariţiei ambuteiajelor, vehiculele de urgenţă (ambulanţă, pompieri, poliţie, intervenţii), precum şi autobuzele STB vor putea utiliza culoarele destinate tramvaielor, arată sursa citată.

Montarea de garduri pe linia tramvaiului 1 a început în vară

Primăria Capitalei, prin STB, a început, pe 7 iulie, lucrările de creare a benzii unice de transport pentru liniile de tramvai 1 şi 10, prin montarea de stâlpişori şi garduri de separare a liniilor de tramvai de traficul general auto.

Lungimea totală a traseului celor două linii de pe inelul central al oraşului este de 21,6 kilometri, lungime împărţită în patru tronsoane, din care 19,6 kilometri sunt delimitaţi cu gard de protecţie, iar circa 2 kilometri cu stâlpi flexibili. Din această lungime, STB execută lucrări pe trei tronsoane, din care două au fost deja încheiate. Pe tronsonul de pe Şoseaua Olteniţei, Şura Mare – Romprim, lucrările vor fi executate de S.C. Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti S.A. până pe 30 noiembrie.

Liniile 1 şi 10 asigură preluarea călătorilor din sudul oraşului (la terminalul Romprim) şi transportul acestora pe un traseu circular, care atinge cele mai importante noduri de transport, precum Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Str. Viilor, str. Progresului, Răzoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piaţa Victoriei, Şos. Ştefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, Zona Dristor – Mihai Bravu, Calea Văcăreşti.

Viteză de transport sporită

După finalizarea lucrărilor, ar urma să crească viteza de exploatare şi capacitatea de transport, care ar urma să fie cu 20% mai mare decât în prezent, aproximativ 2.700 de călători pe oră şi sens, aşa cum s-a întâmplat în cazul liniei 21. Realizarea căii proprii a liniei 21 a dus la creşterea ritmicităţii şi posibilitatea de realizare a călătoriilor într-un timp mai scurt cu până la 20 de minute. În plus, pe tronsonul aglomerat de pe Şos. Colentina a scăzut cererea de transport pe liniile RATB paralele, ai căror călători au început să prefere tramvaiul. Vehiculele devenite astfel disponibile au fost utilizate pe alte linii, care aveau o cerere mai mare.

CITEȘTE și GALERIE FOTO Montarea gardurilor pe Şoseaua Colentina, aproape de final. Cum circulă acum tramvaiul 21

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.