Victor Stan părăseşte CGMB după 20 de ani. Gabriela Firea n-a mai pus pe lista PSD niciun actual consilier

După fix 20 de ani, pesedistul Victor Stan părăseşte Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Şi nu pentru că s-ar fi săturat să fie consilier, ci pentru că Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu l-a mai pus pe listă.

Gabriela Firea deschide lista PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar niciunul dintre actualii consilieri ai partidului nu mai candidează pentru un nou mandat. „La propunerea colegilor mei, eu sunt persoana care deschide această listă de consilieri generali. Avem un sfert persoane tinere, până în 35 de ani, o treime doamne şi domnişoare. Niciunul dintre actualii consilieri generali nu se află pe lista pe care am depus-o astăzi”, a declarat marţi Gabriela Firea. Trei dintre locurile eligibile revin UNPR.

Firea a mai spus că, din calitatea de candidat social-democrat la Primăria Generală a Capitalei, a transmis tuturor contracandidaţilor o scrisoare în care le propune să aibă un decalog, 10 teme mari pe care să le îndeplinească viitorul primar general al Capitalei, indiferent cine va fi el. „Le-am propus contracandidaţilor mei să avem u n transport public european, să avem un tichet unic pentru transportul public, să menţinem gratuitatea pe transportul public pentru pensionari, să avem în fiecare cabinet din şcoală un medic”, sunt câteva dintre exemplele invocate de Firea.

Gabriela Firea a respins informaţiile apărute în mediul online, potrivit cărora a fost respinsă majoritatea candidaturilor din Voluntari. „Am dat şi eu câteva telefoane. Vreau să spun că toate ştirile sunt total neadevărate. Sunt nişte minciuni. Probabil că cineva doreşte să-şi facă publicitate pe seama mea. (…) Probabil cineva a vrut să desfiinţeze momentul nostru de azi şi să se spună mai mult despre acest subiect decât despre ceea ce am anunţat eu aici”, a adăugat Firea.

Victor Stan a fost ales prima oară în CGMB în 1996

Victor Stan a fost ales în Consiliul General al Municipiului Bucureşti în anul de graţie 1996, din partea PDSR, precursorul acualului PSD. Era în perioada în care socialiştii racvolau lideri de sindicat pentru a-i pune în posturi politice. Cum Victor Stan era preşedintele Sindicatului Şoferilor, la acea vreme extrem de influent, liderii PDSR au pus ochii pe el şi l-au propulsat în Consiliu.

Alături de Victor Stan, în CGMB a ajuns şi colegul său de mişcare sindicală Minică Boajă, care conducea o organizaţie a lucrătorilor din servicii publice. Ambii proveneau de la CNSLR-Frăţia, confederaţie care l-a mai propulsat în politică, alături de alţii, şi pe Miron Mitrea, devenit ulterior ministru al Transporturilor, acum aflat după gratii.

Victor Stan a „schimbat” nu mai puţin de cinci primari generali: Victor Ciorbea (şi el provenit din zona sindicală, de la CSDR), Viorel Lis, Traian Băsescu, Adriean Videanu şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă Sorin Oprescu. Asta ca să nu-i mai punem la socoteală pe interimarii Ştefănel Marin Dan şi Răzvan Sava.

Victor Stan a rezistat atâta vreme în funcţia de consilier general şi membru al Comisiei de Transporturi şi graţie prieteniei sale cu Marian Vanghelie, care „făcea jocurile” în CGMB. Cum protectorul său nu mai este nici el în graţiile PSD, Victor Stan poate să se ducă liniştit la pensie.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here