În timp ce șefii RADET se războiesc cu Firea, muncitorii trudesc, pe caniculă, la țevile de apă caldă

RADET

În ultima săptămâna, a devenit evident un război care a mocnit multă vreme, cel între conducerea RADET, numită pe vremea liberalilor, şi primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea.

În vreme ce Gabriela Firea a făcut tot ceea ce era necesar pentru că Regia de Termoficare să funcţioneze şi bucureştenii să aibă căldură la iarnă, adică a plătit restanţa la subvenţia pentru căldură consumată în sezonul de încălzire 2015-2016, directorul general RADET, Valentin Vițălariu, acuză Primăria Capitalei şi Consiliul General că nu se interesează de soarta regiei de termoficare. El avertizează că activitatea se poate întrerupe în orice moment şi ameninţă cu demisiile. Vițălariu a explicat că instituția vitală pentru Capitală ar puta intra în orice moment in insolvență, din cauza datoriilor.

Vițălariu duce un război personal

RADET
Valentin Vițălariu, directorul general RADET

În acest timp, muncitorii de la RADET au abordat una dintre avariile uriaşe din București, cea din zona Filantropia, de pe Bulevardul Ion Mihalache. Aici, conducta de apă fierbinte are o vechime de peste 35 de ani şi este îngropată sub linia de tramvai. Echipele de muncitori scot linia de tramvai, cu utilaje grele, sapă, pentru a ajunge la galeria conductei, înlătură manual izolaţia din vată minerală, taie conducta de un metru diametru în segmente pe care le scot, pe rând, din galerie. Căldurii de afară i se adaugă cea degajată de utilaje şi de aparatele de sudură cu care se taie conducta. Oamenii lucrează câte 17 ore pe zi, începând de duminica ce a trecut.

Liderul sindicaliştilor de la RADET, Ioana Stoica, spune că Primarul Capitalei a acordat, într-adevăr, toată subvenţia pentru căldură şi că acordă toată atenţia problemelor RADET. De aceea este de neînţeles atitudinea fostului director general, Vițălariu. Muncitorii de la RADET au nevoie de linişte, pentru a putea pregăti noul sezon de încălzire, nu de un război, precum cel purtat de Vițălariu, a precizat şefa Sindicatului Liber RADET.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.