Streinu Cercel trimite bătrânii în „lagăre”. Rafael, fost consilier de stat: Streinu are creierul lipsit de oxigen

Streinu Cercel
Rafael Ilie, fost consilier la Palatul Victoria, îl pune la zid pe Adrian Streinu Cercel

Adrian Streinu Cercel este pus la zid după ce a propus ca bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați timp de trei luni. Guvernul respinge categoric proiectul managerului Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„Stă toată ziua prin spital și are creierul lipsit de oxigen” sau „gafele pot omorî oameni” sunt câteva dintre criticile dure aduse prof. Adrian Streinu Cercel. Proiectul controversat vizează izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

CITEȘTE ȘI: Primarul Negoiță a comis-o din nou, după plimbarea din parcul IOR. A încălcat regulile de distanțare socială

Ilie Rafael: „Știți bancul cu nebunii…? Cercel e ăla cu cheia”

Fostul consilier de stat Rafael Ilie spune că a ne trimite părinții în lagăre de izolare „este prea mult” și acuză ineficiența sistemului sanitar.

„Înțeleg că avem sistemul sanitar la pământ în ciuda faptului că aproape jumătate din salariul brut al oamenilor se duce la sănătate. Înțeleg că nu mai avem bani de pensii. Înțeleg că nu suntem în stare să testăm așa cum OMS recomandă. De ce? De la faptul că avem un sistem incapabil până la faptul că, cu tot respectul, avem medici incapabili, toate scenariile sunt posibile. Înțeleg că această pandemie îi face pe toți să treacă prin toate stările psihologice posibile – negare, furie, negociere, depresie și acceptare. Dar de la a accepta să fim cuminți și să stăm izolați în case până la a ne trimite părinții în lagăre de izolare e drum lung”, a declarat, pentru ziarul Cetățeanul, Rafael Ilie.

CITEȘTE ȘI: ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, infectat cu COVID-19. A fost transferat cu elicopterul la „Matei Balș”

Fostul consilier de la Palatul Victoria îl acuză pe managerul de la „Matei Balș” că vrea să-i omoare pe bătrîni, pentru a nu suprasolicita „minunatul sistem sanitar”.

„Știți bancul ăla cu nebunii care încercau să deschidă o ușa desenată pe perete și doar unul stătea relaxat și zicea că e cheia la el, cam așa e și cu Cercel, el e ăla cu cheia. Pe el l-a afectat covidul la creier, stă toată ziua prin spital și e lipsit de oxigen. Probabil că cea mai ușoara soluție, pentru el ca medic, care a depus jurământul lui Hipocrat, este să ne omoare bătrânii, pe toți dintr-odată că e mai simplu decât să așteptăm să ne suprasolicite „minunatul sistem sanitar”, a acuzat Rafael Ilie. 

CITEȘTE ȘI: Un poștaș, infectat cu COVID-19, a intrat în contact cu 240 de persoane

Gafe care pot omorî oameni 

Un cunoscut medic a acuzat „gafe care pot omorî oameni” și a inițiat o petiție prin care cere ca Adrian Streinu-Cercel să nu mai facă parte dintre comunicatorii oficiali pe tema pandemiei de COVID-19.

Medicul Adina Alberts, managerul unei clinici private de medicină estetică, a criticat afirmațiile contradictorii ale profesorului Adrian Streinu-Cercel și susține că afirmațiile sale contradictorii sunt periculoase pentru cetățeni.

„Suntem deja obișnuiți, din păcate, cu declarațiile ciudate ale unor comunicatori deficitari pe diverse domenii, dintre care le subliniez doar pe cele ale dr-lui Streinu Cercel, pentru că de ele depinde viața noastră, și pentru că ele țin de competența mea”, a scris Adina Alberts pe Facebook

Guvernul NU susține proiectul lui Streinu Cercel 

Proiectul lui Adrian Streinu Cercel este respins categoric de Guvern, care se dezice de astfel de idei.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a precizat că nu ia în considerare acest proiect.

„În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, se precizează într-un comunicat al GCS. 

CITEȘTE ȘI: Lupte de stradă la Târnăveni, intervenţia Poliţiei

Streinu Cercel vrea izolare totală pentru bătrâni

Prof. Adrian Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului.

Printre măsuri se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală a persoanelor din categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

Doctorul Streinu Cercel a redefinit grupele de risc, astfel:

-Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;

-Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;

-Persoanele cu vârstă sub 40 de ani;

-Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş” sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here