EXCLUSIV Scandal la USR Sector 1. Consilierul local Bulfon, fost cărător de bagaje la Hotel Nord, a trecut la PSD

scandal la USR Sector 1

Un scandal la USR Sector 1 a izbucnit recent, după ce consilierul local Cristian Bulfon, fost cărător de bagaje la Hotel Nord în perioada comunistă, a trecut la PSD. Astfel, primarul PSD Dan Tudorache a obținut ceea ce-și dorea cu disperare de multă vreme: majoritatea în Consiliul Local.

Consilierul local din partea USR la Sectorul 1 Cristian Laurențiu Bulfon (fost Știrboiu) a fost exclus din partid, pe motiv că ar fi colaborat cu Securitatea lui Nicolae Ceaușescu. Informația era publică încă din 2016, când Bulfon a candidat la un post de senator, așa că se pune întrebarea, firesc, de ce abia acum a avut loc această excludere.scandal la USR Sector 1

Și mai este un lucru care ridică semne de întrebare – în adeverința eliberată pe 19 decembrie 2017 de CNSAS se precizează negru pe alb că lui Cristian Bulfon ”nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității, în sensul legii”. Asta pentru că actualul consilier local, în perioada comunistă curier-bagajist la Hotelul Nord din Capitală (actualul Ibis de la Gara de Nord), a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea, dar nu i-a furnizat acesteia informații care fac referirte la activități sau atitudini ”potrivnice regimului comunist”.

Scandal la USR Sector 1. Bulfon a semnat angajamentul cu Securitatea în noiembrie 1989

Calitatea de colaborator al Securității nu poate fi reținută decât în privința persoanelor care au furnizat informații ”prin care se denunțau activitățile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist și care au vizat îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, se stipulează în Ordonanța de Urgență nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008.

Angajamentul cu Securitatea a fost semnat pe 18 noiembrie 1989, cu nici o lună înainte de izbucnirea Revoluției de la Timișoara. Neinspirată decizie, numai că, dat fiind timpul scurt cât a colaborat cu organele de represiune, Cristian Bulfon nu a apucat să semneze decât o notă informativă prin care ”îl dădea în gât” pe un cetățean turc. Și nici aici nu spunea mare lucru.

Scandal la USR Sector 1. Dan Tudorache deschide șampania

Revenind în 2019, la acest scandal la USR Sector 1, Cristian Bulfon a fost dat afară din USR, potrivit surselor Cetateanul.net. Dând dovadă de o moralitate ieșită din comun, acesta a trecut imediat de partea PSD, motiv pentru primarul Dan Tudorache de a deschide din nou șampania, la doar câteva zile după Revelion.

Și asta pentru că, în acest fel, s-a schimbat majoritatea în Consiliul Local al Sectorului 1. Până la ”defectarea” lui Bulfon, PNL și USR aveau împreună 14 consilieri din 27, cu alte cuvinte Dan Tudorache era la mâna Opoziției. Până la acest scandal la USR Sector 1.

Acum, USR are posibilitatea legală de a cere revocarea lui Bulfon din Consiliul Local al Sectorului 1, urmând ca locul lui să fie luat de următorul candidat de pe lista USR la alegerile locale din vare lui 2016. Doar teoretic, pentru că, având acum majoritate, Dan Tudorache nu are niciun interes să pună pe ordinea de zi a ședinței CL Sector 1 această chestiune și poate să amâne până la calendele grecești.

Scandal la USR Sector 1. Clotilde Armand dă vina pe Speranța Cliseru

Excluderea din partid a lui Cristian Bulfon a fost confirmată de președintele USR Sector 1, consilierul local Clotilde Armand. ” Cristian Bulfon a fost exclus din partid, prin decizie a Biroului Național, această decizie fiind deja comunicată prefectului (S. Cliseru). Prefectul Speranța Cliseru a refuzat să pună aplicare legea care prevede că, în caz de excludere, consilierii își pierd mandatul. După cum bine știți, dna Cliseru nu mai este prefect și nici nu știm dacă a semnat revocarea lui Cristian Bulfon. Din păcate PSD refuză să aplice legea și să constate încetarea mandatului de consilier al lui Cristian Bulfon. Nu știu dacă a trecut în tabăra lui Tudoarache sau nu”, a declarat Clotilde Armand pentru Cetateanul.net.

LĂSAȚI UN MESAJ