România împrumută Moldova cu 50 de milioane de euro. Dodon blochează exercițiile militare comune

Moldova

România va acorda Republicii Moldova o a doua tranșă de împrumut, de 50 de milioane de euro, prima tranșă, de 60 milioane de euro, fiind acordată pe 24 august 2016. De cealaltă parte, președintele Igor Dodon a blocat participarea militarilor moldoveni la exerciții comune cu armata română.

Moldova
Proiectul de hotărâre de guvern prin care Sorin Grindeanu va aproba a doua tranșă de împrumut pentru Republica Moldova

Ministerul Finanțelor Publice a publicat, joi, la rubrica Transparență decizională, proiectul privind acordarea celei de-a doua tranșe din Acordul de împrumut rambursabil acordat de România Republicii Moldova.

În 20 ianuarie 2017, Ministerul Finanțelor din Republica Moldova a transmis Ministerului Finanțelor Publice o scrisoare prin care se solicita modificarea calendarului de efectuare a tranșelor din finanțarea rambursabilă și eliberarea tranșei nr. 2, în valoare de 50 mil. Euro, la data de 27 februarie 2017.

Tranșa de îmoprumut este eliberată în conformitate cu Legea nr. 91/2016 pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă dintre România, în calitate de împrumutător, și Republica Moldova, în calitate de împrumutat, în sumă de până la 150.000.000 euro.

Moldova
Soldații moldoveni nu sunt lăsați să participe la exercițiile militare comune cu românii și americanii

De cealaltă parte, preşedintele Republicii Moldova a refuzat să aprobe trimiterea unui contingent de militari moldoveni la exerciții comune cu armata română și cu milirtarii americani. Igor Dodon a declarat recent, chiar la sediul NATO din Bruxelles, că nu a semnat trimiterea unui contingent la un exerciţiu în România fiindcă nu e lămurit pentru ce se merge acolo. Surse militare de la Bucureşti, citate de TVR, susţin că militarii moldoveni ar fi urmat să participe inclusiv la exerciţiul comun cu românii şi americanii, care va începe la sfârşitul lunii, în poligonul de la Smârdan. Ministerul român al Apărării a comunicat că nu a fost notifcat oficial de autorităţile de la Chişinău cu privire la blocarea participării militarilor din Republica Moldova la exerciţii comune.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here