Coșmarul revoltelor din PNL continuă, miercuri, la sectorul 3! Marți, la sectorul 4, s-a lăsat cu îmbrânceli

PNL sector
Cristian Bușoi, președintele PNL București și Florin Alexe (președintele filialei sectorului 3) s-ar putea confrunta azi cu „mânia” foștilor pedeliști

Nenumăratele scandaluri interne din PNL, soldate cu demisii și manifestări publice de protest, care au culminat, marți, cu îmbrânceli și cu amânarea alegerilor la Sectorul 4, riscă să continue, miercuri, și la ședința PNL sector 3. Mai mulți membri ai PNL sector 3 acuză prăpastia, dar și războiul dintre „vechii peneliști” și „cei din PDL” și cer amânarea alegerilor.

Potrivit unui document intrat în posesia Cetățeanul.net, mai mulți membri ai PNL sector 3, foști membri PDL, acuză că au fost sabotați de „vechii peneliști”.

Conflict PNL-PDL la sectorul 3

Cei din urmă ar fi pregătit, în mare secret, acapararea funcțiilor de conducere la PNL sector 3, la alegerile programate astăzi. Foștii pedeliști cer amânarea alegerilor de miercuri, ca nestatutare.

Prin prezenta, un grup de membrii din cadrul Organizației Sector 3 a Partidului Național Liberal (foștii membri PDL) dorim să vă aducem la cunostință că există nereguli grave în organizarea alegerilor pentru  structurile de conducere interimare ce vor funcționa până în anul 2017, alegeri ce urmează să se desfășoare în data de 24 august 2017, și să vă solicităm amânarea acestora până când vor fi organizate în condiții de deplină legalitate și egalitate de șanse pentru toți membrii acestui partid”, se arată în documentul adresat conducerii PNL București”.

Astfel, se așteaptă ca și alegerile de azi de la sectorul 3 să se lase cu scântei, după scandalurile care au determinat amânarea alegerilor de la sectoarele doi și patru! Or, în contextul în care mai mulți membri PNL sector 3 (acuzat în repetate rânduri de „fraternizare” cu PSD-ul condus de primarul Robert Negoiță), au migrat deja în barca social-democraților, este greu de crezut că liberalii Cristian Bușoi (președintele PNL București) sau liderul filialei de sector, Florin Alexe, vor putea să dea un semnal de unitate a partidului.

Puteți citi textul integral al protestului trimis lui Cristian Bușoi de către membrii PNL sector 3, la sfârșitul acestui articol.

Rzăboi la alegerile PNL Sector  4

PNL
Andrei Creci, fostul șef al PNL sector 4: „Nu am pomenit de când sunt eu în PNL o astfel de situaţie, care nu era deloc necesară”

Alegerile interne pentru desemnarea conducerii organizaţiei PNL Sector 4 au fost amânate, marţi, din lipsă de cvorum, după ce, din cei 864 de membri ai organizaţiei PNL Sector 4 cu drept de vot, au fost prezenţi doar 227, iar pentru a îndeplini condiţia de cvorum era necesară o prezenţă de 420 de membri ai PNL Sector 4.
Fostul copreşedinte al Organizaţiei PNL Sector 4, George-Andrei Creci, a precizat că la faţa locului au existat îmbrânceli între liberali. „Nu am pomenit de când sunt eu în PNL o astfel de situaţie, care nu era deloc necesară”, a declarat Creci, citat de Gândul.

Cei prezenți au declarat că mai mulţi membri ai PNL ar fi fost împiedicaţi să intre în sala unde se desfăşura şedinţa de către cei care făceau controlul la intrare. Aceștia ar fi fost membri de partid apropiaţi ai fostului preşedinte al organizaţiei, Marius Rogin, care nu avea interesul ca alegerile să aibă loc.
În cursa internă pentru preşedinţia PNL Sector 4, s-au înscris preşedintele demisionar al organizaţiei, Marius Rogin şi secretarul PNL, Radu Carp. Surse din PNL au declarat, pentru Mediafax, că Marius Rogin ar fi boicotat alegerile: „Foarte mulţi membri au reclamat că au fost sunaţi şi li s-a spus că nu se mai ţin alegerile. În plus, au fost aduşi şi oameni care au blocat accesul în sală”.

Război fratricid și la sectorul 2

PNL
Boagiu și Dan Cristian Popescu, în conflict deschis la sectorul 2

La fel, alegerile din organizaţia PNL sector 2 care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 august, au fost amânate din cauza tensiunilor, scrutinul urmând a fi reprogramat pentru 5-10 septembrie.  Preşedinţia PNL Sector 2 este disputată între fostul lider al filialei, senatorul PNL Anca Boagiu, şi viceprimarul Sectorului 2, fostul deputat PNL Dan Cristian Popescu.
Aici au fost trimise conducerii PNL București mai multe memorii, de ambele părți. Unele sesizau dispariția din baza de date a sute de membri votanți simpatizanți ai lui Dan Cristian Popescu,  viceprimarul Sectorului 2. Altele, semnate de membri din aripa fostului PDL, controlat de Anca Boagiu, au sesizat că se încearcă aducerea în filială a unor membri care sunt stimulaţi financiar să-l voteze în alegerile interne pe actualul viceprimar al Sectorului 2.

Memoriul trimis de membrii PNL sector 3

Prezentăm mai jos textul integral al protestului trimis lui Cristian Bușoi de către membrii PNL sector 3:

Domnule Presedinte,

Prin prezenta, un grup de membrii din cadrul Organizatiei Sector 3 a Partidului National Liberal (fostii membri PD-L) dorim sa va aducem la cunostinta ca exista nereguli grave in organizarea alegerilor pentru structurile de conducere interimare ce vor functiona pana in anul 2017, alegeri ce urmeaza sa se desfasoare in data de 24 august 2016, si sa va solicitam amanarea acestora pana cand vor fi organizate in conditii  de deplina legalitate si egalitate de sanse pentru totii membri acestui partid.

In sprijinul acestora va aducem la cunostiinta urmatoarele:

  • In data de 20 iulie s-a convocat o sedinta cu coordonatorii centrelor de votare a VECHIULUI PNL , in conditii de maxima discretie si la care fostii membrii PDL nu au fost invitati, ordinea de zi fiind: situatia politica, reoganizarea PNL sector 3, alegeri filiala – 3 oamenii pe fiecare centru, analiza activitatii pe centre de votare, SEMAP, cotizatia, precampanie parlamentare, diverse. Fostii membrii PDL au fost anuntati printr-un email de organizarea acestor alegeri abia in data de 16.08.2016.
  • In e-mailul din data de 16.08.2016 ni s-au trimis doua decizii care hotarasc modul de desfasurare al viitoarelor alegerii “ conform Articolului nr.27 din ROLJ si Deciziei BPMB nr.17/25.07.2016, doar ca aceasta din urma nu ne-a fost comunicata.
  • 3 al Deciziei nr.18/04.08.2016 stabileste ca si conditii obligatorie de inscriere “pot participa doar membrii care sunt inscrisi in My PNL si care au cotizatia platita la zi” insa, noi fostii membrii ai PDL nu avem acces la aceasta baza de date datorita faptului ca secretariatul organizatiei este realizat strict de membrii vechiului PNL, iar acestia ne-au comunicat ca nu au timpul necesar sa verifice si sa ne comunice situatia membrilor nostri.
  • In ceea ce priveste legalitatea organizarii acestor alegerii conform ROLJ am dori sa sesizam ca:

– schimbarea componentei BPS se face doar atunci cand BPS-ul este dizolvat de catre BPN;

– Chiar si cand este dizolvat, nu se fac alegeri ci se numeste un BPS interimar de catre BPN pe o perioada de timp. Deci nu se fac alegeri imediat.

– daca am presupune totusi ca se fac alegeri, in deciziile BPMB sunt numai greseli si incalcari ale ROLJ-ului din cauza ca aceste alegeri nu sunt definitive, deci nu trebuiesc validate si acceptate de BPN, alegerile se fac de catre Consiliul de Coordonare de sector.

– CeCe este aceea ADUNARE GENERALA???? nu este definita nicaieri in ROLJ. Acest organism de conducere nu exista.

– conform articolului 27 invocat in decizie se aleg doar 8 vicepresedinti si 8 secretari executivi pe domenii clar stabilite, suplimentarea cu inca 2 facandu-se doar in cazul fuziunii prin absorbtie ceea ce nu este cazul de fata.

Avand in vedere cele sesizate mai sus, consideram ca alegerile ce urmeaza sa se desfasoare in data de 24 august 2016 sunt total nestatutare, Statutul fiind considerat Constitutia oricarui partid. Acestea pot fi contestate oricand in instanta din cauza nerespectarii conditiilor esentiale stabilite prin ROLJ. Cine nu respecta Statutul si ROLJ-ul se pune automat in afara partidului, de aceea noi nu dorim sa fim partasi la aceasta mascarada si nu ne vom depune candidaturile sau cei care au facuta deja si le vor retrage.

Avand  in vedere ca si la alte sectoare au fost sesizate acte de “canibalism politic” din partea colegiilor din vechiul PNL (ex: sectorul 2, care a inaintat si el o petitie)  va rugam pe acesta cale sa interveniti si sa reinstaurati ordinea si disciplina specifice vechiului PDL, atat de hulite de actuali nostri colegii. Am dori sa mergem mai departe umar langa umar in acesta formatiune doar daca acesta fuziune va fi cu adevarat acceptata de acestia”.

3 COMENTARII

  1. Situația la PNL sector 3 este mult mai grava ca cea descrisa în articol.Faptul ca multi și din PNL și PDL au plecat și nu sunt putini ca Lozinschi consilier, Andi Voinea, Nedelea denota ca cei care muncesc nu sunt apreciați și ca și data trecuta listele sunt făcute la comanda de conducere care promovează doar oamenii de casa gen Tudorache, Alina Niță, etc.

  2. Migratia e abia la inceput dupa dezastrul de la parlamentare nu stiu cine va mai stinge lumina…oricum nu si-l va asuma nimeni asa cum s-a intamplat si la locale

LĂSAȚI UN MESAJ